Svečana akademija “Semper iuvenis” za 50-ti rođendan KIC-a - Volim Podgoricu

Svečana akademija “Semper iuvenis” za 50-ti rođendan KIC-a

Svečana akademija „Semper iuvenis“ povodom 50 godina postojanja i uspješnog rada Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ biće priređena u četvrtak, 17.decembra, u Velikoj sali, sa početkom u 12 sati.

U okviru svečane akademije zaslužnima koji su svojom kreativnom energijom izgrađivali Dom omladine/KIC „Budo Tomović“ dodijelićemo jubilarne nagrade. Predstavićemo prvu KIC-monografiju od 1965. do 2015. koju potpisuje Nada Bukilić sa KIC-timom, a grafički je dizajnirala Suzana Pajović. Na svečanoj akademiji o KIC-u nekad, sad i śutra govoriće i gosti: Zuvdija Hodžić, Branko Baletić, Jovanka Kovačević Đuranović, Snežana Burzan, Nada Bukilić, Suzana Pajović i drugi.

Od osnivanja 1965, pa do danas Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ predstavlja respektabilan faktor na mapi kulturnih zbivanja Glavnog grada i države. Kao centar kulturnih dešavanja, svih ovih godina svojom raznovrsnom ponudom veoma uspješno unaprijeđuje kulturnu ponudu. Filmska i pozorišna umjetnost, izložbe, književne večeri, kao i koncerti različitih profila koje organizujemo, umnogome doprinose kulturnoj afirmaciji i edukaciji publike. Ova institucija je uvijek bila mjesto u kojoj su generacije Podgoričana sticale znanja ali i izgrađivale umjetnički stil i ukus. Zato je KIC simbol kulturnog trajanja koji afirmiše amatersko stvaralaštvo, njeguje autentične etno vrijednosti i predstavlja moderne tendencije u savremenoj kulturi.

Sa raznovrsnom, kvalitetnom i osmišljenom repertoarskom koncepcijom KIC će i ubuduće biti mjesto kreativne energije i centar umjetničkog stvaranja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com