U subotu takmičenje u šahu za mlade - Volim Podgoricu

U subotu takmičenje u šahu za mlade

NVO Centar za razvoj šaha ”Dijagonale” u saradnji sa Narodnom bibliotekom ,,Radosav Ljumović”, pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorica, organizuje V Otvoreno prvenstvo Podgorice u šahu za mlade u ubrzanom šahu povodom 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice.

Kako navode iz te NVO takmičenje se održava u Podgorici u biblioteci ,,Radosav Ljumović” sa početkom u 10.30 časova.

Kako objašnjavaju, takmičari će biti podijeljeni u tri grupe: u prvoj grupi djeca uzrasta do 10 godina, u drugoj od 10 do 14 godina i u trećoj od 14 do 18 godina starosti.

“Takmičenje se igra u sedam kola po švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje) sa tempom igre 15 minuta po igraču za partiju. Za takmičenje važe Pravila FIDE uz dodatak za ubrzani šah. Kriterijumi za diobu mjesta su: buholc, međusobni rezultati,veći broj pobjeda,veći broj pobjeda crnim figurama, žrijeb”, dodaju iz te NVO.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 17.decembra, a takmičari su dužni donijeti svoje šahovske garniture i ispravne šahovske satove.

Za najbolje plasirane takmičare i takmičarke po grupama organizator je obezbijedio pehare, medalje, robne nagrade (šahovi, šahovski satovi, šahovske knjige…) a za pobjednike u najstarijoj grupi i novčane nagrade.

Pobjednici će biti proglašeni odmah po završetku takmičenja, a odluku će donijeti glavni sudija Goran Vukadinović, međunarodni sudija i njegov pomoćnik Bojan Prijović, klupski sudija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com