PODGORICA: Radnici “Radoja Dakića” nastavljaju protest ispred Osnovnog suda - Volim Podgoricu

PODGORICA: Radnici “Radoja Dakića” nastavljaju protest ispred Osnovnog suda

Bivši radnici i povjerioci fabrike “Radoje Dakić” nastaviće da protestuju ispred Osnovnog suda svakog dana sve dok im se sredstva ne podijele na pravedan i solidaran način

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike Milan Vukčević rekao je da su radnici predložili da bude jednaka primjena prava i da se svima podijeli novac proporcionalno i da se postupa humano, solidarno i po principu socijalne pravde.

On je agenciji Mina-business rekao da je danas održan protest ispred Osnovnog suda, koji je prema riječima Vukčevića, ‘crna rupa’ što se tiče prava i pravde.

“On je korišćen u funkciji pljačke imovine. Urađene su nepovoljne promjene na imovini „Radoja Dakića“, a što se tiče suđenja u razumnom roku evo deset godina je isteklo od pravosnažnosti presude”, podsjetio je Vukčević.

On je rekao da je sudija napravio zbrku, jer je sudio prije suda, postao novinar i širio dezinformacije preko medija i postigao da svaki sudija bude sumnjiv.

“Sudija je donosio odluke koje su postale i mogu postati razlog za pokretanje raznih postupaka, ignorisao naše i predloge i prigovore advokata, koje je odbacio bez obrazloženja”, rekao je Vukčević.

Radnici “Radoja Dakića” čitavu deceniju prema pravosnažnim presudama potražuju po 77 neisplaćenih mjesečnih zarada. Ukupno potraživanje sa kamatama dostiglo je 50 miliona eura.

U Osnovnom sudu je krajem marta prodato šest djelova imovine bivše fabrike za 2,2 miliona eura, kojim će samo djelimično biti obeštećeni bivši radnici koji potražuju ukupno 50 miliona eura.

Prodaja je održana uz bunt bivših radnika, a imovinu na 12. javnoj prodaji kupile su firme Okov, Voli i Čelebić. Sve nekretnine i imovina prodati su po 50 odsto nižoj cijeni u odnosu na procijenjenu vrijednost.

Ukupna imovina nedavno je procijenjena na 51 milion eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com