Suđenje za smrt Šoškića: Smrt nastala utopljenjem - Volim Podgoricu

Suđenje za smrt Šoškića: Smrt nastala utopljenjem

On je kazao da je povreda na glavi pokojnog Beranca “obična teška tjelesna povreda”, a ne teška tjelesna povreda opasna po život kako je tvrdio medicinski odbor iz Beograda, a na čemu se i zasniva optužnica.

Vještak sudsko medicinskog odbora iz Novog Sada dr Igor Veselinović kazao je juče da su povrede kod pokojnog Miroslava Šoškića nastale zaživotno i da je smrt nastala utopljenjem.

Vještak je to rekao na početku ponovljenog  suđenja beranskom policajcu Željku Bojiću, optuženom za nanošenje teških tjelesnih povreda Šoškiću decembra 2008. godine, čije je beživotno tijelo  pronađeno kasnije na obali Lima.

On je kazao da je povreda na glavi pokojnog Beranca  “obična teška tjelesna povreda”, a ne teška tjelesna povreda opasna po život kako je tvrdio medicinski odbor iz Beograda, a  na čemu se i zasniva  optužnica.

“U sklopu razderno-nagnječne rane u lijevom tjemenom predjelu nastali su zvjezdasti – trokraki prelom kostiju lobanje i lobanjskog sadržaja, krvarenjem ispod mekih moždanica i nagmnječenjima velikog mozga. Iako je u konkretnom slučaju došlo do narušavanja strukture važnog organa – velikog mozga, povrede su lokalizovane isključivo na površinskim djelovima bez zahvatanja dubljih struktura, zbog čega se radi o povredi koja život povrijeđene osobe ne dovodi u neposrednu opasnost. Vrlo često se, bez specifične hirurške terapije završava potpunim izlječenjem”, kazao je Veselinović.

Zastupnica optužnice Nada Bugarin predložila je da se pozovu vještaci SMO medicinskih fakuluteta u Beogradu i Novom Sadu i da usaglase  da li se radi o običnoj teškoj tjelesnoj povredi ili o teškoj tjelesnoj povredi opasnoj po život.

Bojić je ponovio da nije kriv i zatražio  da se njegov iskaz testira na poligrafu.

„Dokazaću svim sredstvima a i dokazao sam da sam nevin ležao u zatvoru. Ako se zna da sam se sa mjesta gdje je Šoškić nestao – vratio u 3:40 sati, a u 4:08 časova  sa njegovog mobilnog telefona  pozvan je kolega Ivan Božović, pitam se šta ja radim ovdje u sudu“, kazao je Bojić.

U nalazu SMO iz Beograda  piše  da su povrede  Šoškića vjerovatnije mogle nastati usljed snažno zamahnutog tupo tvrdog oruđa ili sredstva, dok su drugu opciju – da je povrede mogao zadobiti usljed skoka u vodu ili kretanjem tijela kroz nabujali Lim, sveli na teorijsku mogućnost.

U prvoj zvaničnoj verziji stradanja, Šoškić se udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu, kako je vještačila dr Dragana Čukić, posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi.

Vještačenjem dr Miodraga Šoća, nakon čega je podignuta optužnica, utvrđeno da je smrt bila nasilne prirode i da je povrede dobio od jako zamahnutog tupo tvrdog predmeta.

Bojić je prema optužnici, 17. decembra 2008. godine u svojstvu ovlašćenog lica teško povrijedio pokojnog Šoškića i držeći ga za ruku, nanio povrede po licu i glavi, vjerovatno pištoljem ili nekim drugim mehaničkim predmetom.

Suđenje se nastavlja 29. decembra.

1 komentar

  1. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything. However think of if you added some great images or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this blog could definitely be one of the best in its niche. Fantastic blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com