Sestra Svetozara Marovića: Na groblju smo, ako vam još neko iz porodice fali za hapšenje - Volim Podgoricu

Sestra Svetozara Marovića: Na groblju smo, ako vam još neko iz porodice fali za hapšenje

Sestra od strica uhapšenog funkcionera DPS-a Lana Marović  poručila je juče vlastima da će na groblju pronaći dio njihove familije koji je na slobodi, u slučaju da planiraju nova hapšenja članova te porodice.

Ona je aludirala na činjenicu da je Dragan Marović prije pet godina uhapšen na dan kada je sahranjivao strica, a Svetozar prekjuče – dan uoči četrdesetodnevnog pomena majci Ivani.

“Uzaludan revolt je uzaludna stvar. Ipak, moram da dam oduška svom protestu, ako ne kažem, otrovaće me. Vjerujem u sve institucije sistema, neka rade svoj posao, nadam se da smo makar pred zakonom svi jednaki, a ne kako često biva – neki postanu jednakiji od drugih. Moja porodica u ovom trenutku ima svog specijalnog tužioca i u redu je to ako je u ovoj zemlji sve drugo čisto i na mjestu. A nije. Nadam se da niko od mojih neće biti zaštićeni svjedok, dosta su im uradili oni koji su uzimali i špijali, mi smo makar samo za jedno optuženi. Danas je pomen mojoj strini Ivani, nema ni Dragana, ni Svetozara, ni Miloša. Ali nas ima još, tako da znate gdje smo ako vam neko fali,  jer su vaši  maniri  da nas hapsite na grobljima i oko njih”, napisala je na Fejsbuku  Lana Marović, što je sa prijateljima na Facebooku podijelila i kćerka Svetozara Marović, Milena Bogdanović.

Lana Marović je šefica protokola u kabinetu aktuelnog gradonačelnika Budve Srđi Popoviću, a taj posao obavljala je i kod nekadašnjih čelnika Budve Rajka Kuljače i Lazara Rađenovića.

Supruga političara optuženog za učestvovanje u višemilionskim malverzacijama odbila je da komentariše njegovo hapšenje, a tim povodom  nije se oglašavala ni njegova kćerka, menadžerka grada Budve  Milena Marović Bogdanović.

Marović ćutao tužiteljki

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, predsjednik političkog savjeta DPS-a odbio je da odgovara na pitanja tužiteljke Lidije Vukčević, ali je svom braniocu, advokatu Zdravku Begoviću odgovorio da nije kriv i da će to dokazati u krivičnom postupku.

Advokat je ranije rekao da je Budvanin kazao da su izjave svjedoka saradnika koje ga opterećuju date sračunato, kako bi oni izbjegli odgovornost i naglasio da nije imao ni političku ni državničku funkciju  sa koje bi mogao eventualno davati naloge  potčinjenima.

Maroviću se na teret stavlja da je počinio  krivično djelo –  zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja izvršenog na organizovan način.

Prema nezvaničnim saznanjima, to se odnosi na gradnju TQ Plaze, koncertnog platoa na Jazu i kupovinu zemlje nedaleko od te plaže.

Gotovo svi saslušani u tim predmetima Marovića su pominjali u iskazima, a svjedoci saradnici označili su ga kao organizatora kriminalne grupe koji je rukovodio malverzacijama u ta tri slučaja.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić krajem novembra je  kazao da je tužilaštvo identifikovalo šefa budvanske organizovane kriminalne grupe i da će se istraga uskoro proširiti i na njega.

Tokom izgradnje stambeno-poslovnog prostora TQ Plaza i platoa na Jazu, kasa Opštine Budve oštećena za 10-ak miliona eura.

Svjedok saradnik Rajko Kuljača ispričao je tužiocima da je Marović rukovodio tim poslom i da je dobio orgoman broj kvadrata u tom luksuznom kompleksu.

Tokom te istrage uhapšeni su, između ostalih,  Svetozarov rođeni brat Dragan Marović i njegova kćerka Milena Marović Bogdanović.

Njegov sin Miloš i strina Mirjana Marković uhapšeni su naknadno, u istrazi koja se tiče prodaje zemlje u zaleđu plaže Jaz, a tokom koje je Opština izgubila oko 1.400.000 eura.

(Vijesti/ Jelena Jovanović, Vuk Lajović)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com