PODGORICA: Tender za projekat vijeka početkom 2016. godine - Volim Podgoricu

PODGORICA: Tender za projekat vijeka početkom 2016. godine

Pomoć inostranih partnera neophodna je za realizaciju projekta vijeka za Podgoricu – gradnju kolektora. Projekat košta preko 40 miliona eura a gradonačelnik Slavoljub Stijepović očekuje da će u prvom kvartalu naredne godine biti raspisan tender za izvođenje radova.

Mnogi gradnju kolektora nazivaju projektom vijeka za Podgoricu. Gradonačelnik Slavoljub Stijepović kaže da je problem tenderske dokumentacije riješen. Navodi da su problem finansije jer projekat vrijedi preko 40 miliona eura.

“To grad ne može da obezbijedi. Zato pokušavamo da sa Vladom nađemo inostranog partnera koji će nam pomoći da zaokružimo tu finansiju konstrukciju. Mislim da je pitanuje sedmice kad ćemo taj problem riješiti. Očekujem da u prvom kvartalu naredne godine raspišemo tender za izvođenje radova i krenemo u realizaciju“, kazao je Stijepović gostujući u našoj emisiji „Živa istina“.

Stijepović je gradonačelnik skoro 15 mjeseci i kaže da je, pred Novu godinu, pravo vrijeme da se sumiraju rezultati.

“Možemo biti zadovoljni sa onim što smo postigli. Ali najvažnije je što misle građanima o našem radu. Ankete pokazuju da imamo dobru, da ne kažem odličnu ocjenu, na pitanje kako uprava rješava probleme u gradu i kako se odnosi prema zahtjevima građana“, kazao je Stijeopović.

Napominje da je važno to što je gradska uprava uspješno približena građanima. Veliki broj pisama, mailova, poziva dobijaju, kaže od sugrađana a izdvaja rad Biroa za komunikaciju sa građanima.

“To pokazuje da u ovom gradu ima problema ali pokazuje i da građani vjeruju da mi možemo da riješimo njihov probleme“, istakao je on.

Kao uspjehe uprave na čijem je čelu, Stijepović navodi veću kulturnu ponudu te biciklističku stazu. U planu je, dodaje, gradnja nove od Zabjela do brda Gorica, koja će početi nakon novogodišnjih praznika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com