PODGORICA: V.A. lažno optužila oca Ć.A. za silovanje pa pobjegla za Ameriku - Volim Podgoricu

PODGORICA: V.A. lažno optužila oca Ć.A. za silovanje pa pobjegla za Ameriku

Šezdesetpetogodišnji Ć. A. iz Podgorice juče je, poslije 16 godina sudskog procesa, u podgoričkom Višem sudu oslobođen optužbe da je silovao tada maloljetnu kćerku V. A, potvrdio je za Pobjedu advokat Velibor Marković. Oslobađajuću presudu je izreklo krivično vijeće sudije Dragoja Jovića.

Ć. A. se teretio da je 1999. godine u više navrata četrnaestogodišnju kćerku prisiljavao na obljubu.

Prema navodima jučerašnje presude Višeg suda, tokom suđenja nijesu predstavljeni dokazi koji bi potvrdili optužbe protiv Ć. A. Sudija Jović je ustvrdio da ne postoje dokazi da je Ć. A. silovao kćerku, a optužba koja se odnosila na rodoskrnavljenje odbačena je zbog zastarjelosti.

U obrazloženju presude navodi se da je kćerka dala izjavu u fazi istrage, ali da se ona nije mogla koristiti kao dokaz, jer je iskaz kao „privilegovani svjedok“ morala ponoviti u sudu. Međutim, kako je pojasnio advokat Velibor Marković, žrtva navodnog silovanja se nikada nije pojavila na ročištu.

Ona je prije deceniju i po, pod za sada nepoznatim okolnostima, napustila Crnu Goru i obrela se u Sjedinjenim Američkim Državama. Od tada joj se gubi svaki trag.

Ć.A. je prilikom davanja odbrane tvrdio da ga je kćerka lažno prijavila, jer joj je branio da se viđa sa nepoznatim ljudima. Prema riječima optuženog, u Crnu Goru se iz SAD vratio 1999. godine, zbog problematičnog kćerkinog ponašanja, koja je došla u dužu posjetu babi i djedu po majci koji su živjeli u Podgorici. Međutim, djevojčica je počela da se iskrada iz kuće kako bi se viđala sa, kako je porodica utvrdila, starijim muškarcem iz policije.

Nakon što joj je otac zabranio da se srijeće sa starijim mušarcem, ona ga je – kako je tvrdio, prijavila za silovanje.

Ć. A. je uhapšen i bio je dvije godine u pritvoru, a nakon toga pušten je da se brani sa slobode, uz obavezu da ne napušta Crnu Goru do okončanja sudskog postupka.

Prema riječima advokata Markovića, njegov klijent poslije 16 godina može da se vrati ženi i djeci u Americi.

1 komentar

  1. Free online games… […]With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all ov…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com