PODGORIČANI Snežana Burzan: Evo kako je jednako lijepo živjeti u Podgorici i Njujorku - Volim Podgoricu

PODGORIČANI Snežana Burzan: Evo kako je jednako lijepo živjeti u Podgorici i Njujorku

Moja životna deviza je “carpe diem” što u bukvalnom prevodu sa latinskog znači “uberi dan”, i isto kao što živim u mojoj voljenoj Podgorici, živjela bih u Njujorku, Londonu, Parizu, kaže za Portal “Volim Podgoricu” Snežana Burzan.

-Hoću da kažem, nije važno gdje živite, već kako živite, i da pri tome naglasim da sam srećna što živim u Podgorici i da sam ja “titogradska Podgoričanka”.  Odrasla sam u nekom, možda, srećnijem vremenu, kada su ljudi bili iskreniji, topliji, srdačniji, kada su više poštovali jedni druge i međusobno se pomagali.

I danas se družim sa prijateljima koje sam stekla prije 20, 30 godina: Bilja, Bucko, Kristi, Vanja, Olja, Borko, Đoko, i neka se ne naljute oni koje ne nabrojah.

sneza2

Većina naših sugrađana se nekako povukla u svoje domove i svoje živote, a ja bih htjela da im poručim da Podgoričani 21. vijeka treba da budu građani u pravom smislu te riječi, da ne prolaze nezainteresovano ulicama, da upute osmjeh neznancu, da se upoznaju sa prvim komšijom, da dignu glas “za” ili “protiv” svega sa čime se slažu ili ne slažu.

Kada sam se uselila u sadašnju zgradu, upoznala sam se sa svim komšijama i, isprva su me svi malo začuđeno posmatrali. Onda su se navikli na mene ovakvu.

sneza1

I danas, poslije mnogo godina, idem na rođendanska slavlja moje Osnovne škole “Maksim Gorki” i Gimnazije “Slobodan Škerović” koju, bez pretjerivanja, obožavam.

KIC “Budo Tomović” je moja velika ljubav, i nevjerovatno sam srećna što smo ove godine proslavili njegov pedeseti rođendan.

 

(Volim Podgoricu/Snežana je direktorka KIC “Budo Tomović”)

 

 

1 komentar

  1. vjerovatno ste pasus preskocili u kome je obajasnjenje ko je ova gospodja, bez uvrede. sem da kao i ja voli da zivi u pg i u ny nista ne znamo vise.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com