Krivokapić: Glavni grad da usvoji Odluku o mjesnim zajednicama - Volim Podgoricu

Krivokapić: Glavni grad da usvoji Odluku o mjesnim zajednicama

Predsjednik parlamenta očekuje da će Stijepović, u domenu njegovih nadležnosti, pravovremeno reagovati i omogućiti realizaciju ove obaveze

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić zatražio je da gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović blagovremeno reaguje u skladu sa svojim nadležnostima i omogući usvajanje Odluke o mjesnim zajednicama, najkasnije do kraja godine.

Krivokapić podsjeća da je na sastanku Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora konstatovano da Glavni grad nije ispunio zakonsku obavezu usvajanja Odluke o mjesnim zajednicama, u skladu sa važećim zakonskim rješenjima.

“Tim povodom, a u cilju doprinosa izgradnji povjerenja u izborni proces, na Parlamentarnom dijalogu je zajednički konstatovano da Glavni grad treba da preduzme sve radnje kako bi ispoštovao zakonsku obavezu usvajanja Odluke o mjesnim zajednicama, zaključno sa 31. januarom 2016”, navodi Krivokapić u dopisu Stijepoviću.

Predsjednik parlamenta očekuje da će Stijepović, u domenu njegovih nadležnosti, pravovremeno reagovati i omogućiti realizaciju ove obaveze.

“Time ćete dati doprinos kvalitetu i efikasnosti političkog dijaloga čiji je cilj priprema i organizacija slobodnih izbora”, navodi Krivokapić.

On je obavijestio generalnog sekretara Zajednica opština Crne Gore Refika Bojadžića da je na Parlamentarnom dijalogu za pripremu slobodnih izbora dogovoreno da se izvrše promjene u sastavu organa upravljanja subjekata koja vrše javna ovlašćenja na lokalnom nivou.

Predviđeno je, kako se navodi, da se omogući predstavnicima opozicionih partija na lokalnom nivou adekvatna zastupljenost predlaganjem svojih kandidata u ovim tijelima.

“U funkciji implementacije političkog dogovora kojim se doprinosi izgradnji povjerenja u izborni proces, neophodno je da u komunikaciji sa lokalnim upravama obezbijedite da se u primjerenom roku izvrše promjene u organima upravljanja”, kaže se u dopisu predsjednika parlamenta Bojadžiću.

Krivokapić je, na osnovu zaključka Radne grupe, pozvao Misiju OEBS-a u Crnoj Gori da odredi svog predstavnika koji će pratiti djelovanje Radne grupe parlamentarnog dijaloga.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com