KRIVOKAPIĆ STIJEPOVIĆU: Glavni grad da usvoji Odluku o mjesnim zajednicama - Volim Podgoricu

KRIVOKAPIĆ STIJEPOVIĆU: Glavni grad da usvoji Odluku o mjesnim zajednicama

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je dopise gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, generalnom sekretaru Zajednice opština Crne Gore Refiku Bojadžiću i šefici misije OEBS-a u Crnoj Gori Janini Hrebičkovoj, u skladu sa dogovorom na Parlamentarnom dijalogu.

Krivokapić u pismu gradonačelniku Stijepoviću navodi da je na sastanku Parlamentarnog dijaloga  za pripremu slobodnih izbora, kojeg čine predsjednici parlamentarnih partija, konstatovano da Glavni grad nije ispunio svoju zakonsku obavezu usvajanja Odluke o mjesnim zajednicama, u skladu sa važećim zakonskim rješenjima.

“Tim povodom, a u cilju doprinosa izgradnji povjerenja u izborni proces, na Parlamentarnom dijalogu je zajednički konstatovano da Glavni grad treba da preduzme sve potrebne radnje kako bi ispoštovao zakonsku obavezu usvajanja Odluke o mjesnim zajednicama, najkasnije zaključno sa 31. januarom 2016”, piše u dopisu Krivokapića.

On navodi kako očekuje da će gradonačelnik Stijepović, u domenu svojih nadležnosti, pravovremeno reagovati i omogućiti realizaciju ove obaveze.

U dopisu koji je šef parlamenta uputio Bojadžiću, navodi se da tokom dijaloga dogovoreno da se izvrše promjene u sastavu organa upravljanja subjekata koja vrše javna ovlašćenja na lokalnom nivou, na način da se omogući predstavnicima opozicionih partija na lokalnom nivou adekvatna zastupljenost kroz predlaganje svojih kandidata u ovim tijelima.

“Ovim povodom, a u funkciji implementacije političkog dogovora kojim se doprinosi izgradnji povjerenja u izborni proces, neophodno je da u komunikaciji sa lokalnim upravama obezbijedite da se u primjerenom roku izvrše promjene u organima upravljanja”, piše u dopisu Krivokapića.

Predsjednik parlamenta je, u dopisu Hrebičkovoj, naglasio da je dogovoreno da bi u nastavku dijaloga trebalo pozvati predstavnika misije OEBS-a u Crnoj Gori na učešće.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com