NIKOLIĆ: Sa Crnom Gorom se igraju, sa Srbijom ne mogu! - Volim Podgoricu

NIKOLIĆ: Sa Crnom Gorom se igraju, sa Srbijom ne mogu!

“Crna Gora je primjer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smiju tako da je tretiraju”, rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za Sputnjik.

Nikolić je u intervjuu rekao da Crnu Goru ne treba porediti sa Srbijom, koja ima svoje interese, prava i vjekovna prijateljstva.

“Crna Gora je izabrala put članstva u EU i NATO, ali i otvorene sukobe i nesporazume sa svima sa kojima su te organizacije u sukobu – znači, članstvo bez identiteta i samostalnosti”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, za razliku od Crna Gore, Srbija sve vrijeme pokazuje da nije takva država i da sa njom ne mogu da se igraju.

“Srbija pokazuje da ima svoje interese, prava, vjekovna prijateljstva i da ne može ni Rusija da nam kaže – od sada ste neprijatelji EU, niti EU može da nam kaže da nam je Rusija neprijatelj. Mi to nećemo”, izjavio je Nikolić.

Kako je objasnio, Crna Gora svjesno poništava svoju samostalnost u donošenju odluka i preporučuje se kao država koja će prihvatiti sve što joj bude rečeno kako bi ušla u NATO.

Nikolić je dodao i da ne želi da se miješa u unutrašnje odnose u Crnoj Gori, ali je izrazio zabrinutost za sudbinu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

“Nikako da se to riješi na način koji bi zadovoljio većinu naroda u Crnoj Gori, nego se računa na neku tihu asimilaciju, po iskazivanju pripadnosti narodu ili određenoj crkvi. Međutim, to je proces koji donosi sukobe između političara, građana, između rodova i plemena”, objasnio je on.

Predsjednik Srbije kaže i da je imao savjete za Srbe u Crnoj Gori, ali da oni neke od savjeta nijesu prihvatili.

“Bolje je da ćutim nego da ponavljam nešto što neće prihvatiti, a ono što oni misle da je najbolje, ja ne mogu da im predložim. Svako ima pravo da kaže šta misli, a to pravo, ako drugima moram da ga obezbijedim, sebi sigurno neću uskratiti”, istakao je Nikolić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com