Podgoričanin Milutin Vujošević osumnjičen za zelenašenje: Za 4.500 uzeo 20.000 eura kamate - Volim Podgoricu

Podgoričanin Milutin Vujošević osumnjičen za zelenašenje: Za 4.500 uzeo 20.000 eura kamate

U okviru akcije “Obruč” protiv Podgoričanina Milutina Vujoševića (40) podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.

Vujošević se sumnjiči da je Ž.R, u periodu od početka 2013. do kraja 2014. godine, u tri navrata pozajmio 4.500 eura na kamatu, koja je u dva slučaja iznosila 15 odsto, a u jednom 10 odsto od sume pozajmljenog novca.

“Oštećeni Ž.R. je Vujoševiću na ime “kamate” i “zatezne kamate za kašnjenje” dao preko 20.000 eura“, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji i po nalogu Tužilaštva, u okviru obavještajnog projekta “Loan” do sada realizovali 12 akcija: “Sova”, “Procenat”, “Kapara”, “Tornado”, “Green five”, “Depozit”, “Koko”, “Bruni”, “Lira”, “Bubac”, “Rata” i “Obruč”, u kojima je podnijeta krivična prijava protiv 15 osoba.

Protiv 13 je podnijeta prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo, protiv jedne zbog sumnje da je počinila krivično djelo iznuda.

Takođe, protiv jednog policijskog službenika podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj tako što je za pozajmljeni novac „na kamatu“ založio službeni pištolj.

Ukupno je kroz ove predmete plasirano preko 925.000 eura.

“Tužilačko – policijske aktivnosti u okviru projekta “Loan” se nastavljaju“, najavljuju u Upravi policije.

U policiji apeluju na oštećenea osobe u krivičnim djelima zelenaštvo da prijave one od kojih su „pod kamatu“ pozajmljivale novac, kao i sve druga koje imaju saznanja o bilo kom slučaju zelenaštva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com