PUCNJAVA U BERANAMA: Raketa mjesec dana iza rešetaka - Volim Podgoricu

PUCNJAVA U BERANAMA: Raketa mjesec dana iza rešetaka

Berancu Aleksandru Raketiću, zvanom Raketa (38), danas je sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac odredila jednomjesečni pritvor i donijela rješenje o pokretanju istrage, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih naprava.

On je ispitan u pruisustvu branioca Dragoslava Klajevića, advokata iz Bijelog Polja. Predhodno mu je zamjenica višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Višnja Medojević odredila zadržavanje od 72 sata. Na ovo rješenje se žalio Raketićev advokat, što je odbacilo vanpretresno vijeće Višeg suda.

“Nijesam kriv za ono što se desilo na glavnoj ulici u Beranama, jer sam bio napadnut i morao sam da se branim. Pored mene je bila i moja trudna supruga i morao sam nekako nas odbraniti od napada. Inače ova svađa datira još iz Danske”, kazao je na saslušanju Raketić.

U rješenju o određivanu pritvora stoji da je u beranskoj glavnoj ulici 22. decembra oko 13.30 došlo do vatrenog obračuna u kojem je ranjen Beranac Radisav Rajović. Na njega je, kako se sumnja, iz pištolja više puta pucao Beranac Aleksandar Raketić koji je ubrzo nakon toga uhapšen.

Iz beranske Opšte bolnice je rečeno da je Rajović operisan, te da je van životne opasnosti.

(Cdm/Dnevne)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com