Radulović: Nijesam očekivao prijavu od bivšeg kolege iz LSCG-a - Volim Podgoricu

Radulović: Nijesam očekivao prijavu od bivšeg kolege iz LSCG-a

Lider Liberalne partije Andrija Popović podnio je prijavu za utvrđivanje povreda etičkog kodeksa poslanika u slučaju potpredsjednika Skupštine i funkcionera Demokratskog fronta Branka Radulovića, zbog incidenta koji je početkom decembra izazvao u redakciji lista Vijesti.

Prijava Popovića razočarala je Branka Radulovića, koji je kazao da to nije očekivao od bivšeg kolege iz Liberalnog saveza Crne Gore.

U izjavi za Pobjedu, Popović je istakao kako je to pitanje Skupština morala ranije da pokrene jer se, kako je ocijenio, radi o zaštiti digniteta parlamenta, ali i zaštiti slobode medija.

„S obzirom na to da se Skupština nije odredila, neko je to pitanje morao da pokrene. Dalje je sve u rukama Odbora za ljudska prava i Skupštine Crne Gore“, naveo je Popović i ocijenio kako je „zaprepašćujuće“ da u ovom slučaju do sada niko nije reagovao.

„Ipak je to što se desilo u redakciji lista Vijesti veoma krupan incident, jer se radi o potpredsjedniku Skupštine“, rekao je Popović.

Podnošenjem prijave protiv Radulovića, Odbor za ljudska prava prvi put će, od usvajanja etičkog kodeksa poslanika krajem prošle godine, pokrenuti pitanje utvrđivanja odgovornosti po tom osnovu. Popović, međutim, ističe bojazan da taj dokument praktično i nema kaznene odredbe, jer ga je, kako navodi, Kolegijum predsjednika Skupštine prilikom usvajanja potpuno obesmislio u odnosu na ono što su bili prijedlozi radne grupe.

Branko Radulović nije krio razočarenje činjenicom da je postupak protiv njega pokrenuo upravo neko sa kim je nekada dijelio članstvo u Liberalnom savezu Crne Gore.

„To je totalno razočarenje i totalni poraz. Ja sam nekada bio u vrhu Liberalnog saveza i ovako nešto sam najmanje očekivao od Andrije Popovića, ali dobro, to je Crna Gora“, rekao je Radulović Pobjedi.

Radulović je početkom ovog mjeseca upao u redakciju lista Vijesti i, kako tvrde u tom mediju, vrijeđao i prijetio zaposlenima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com