Srce ovog oca radi samo sa 5% snage, njegova kćerka Anja se pita zašto je njihova muka samo njihova - Volim Podgoricu

Srce ovog oca radi samo sa 5% snage, njegova kćerka Anja se pita zašto je njihova muka samo njihova

Ako želite da pomognete porodici Mirović, to možete uraditi putem žiro računa za pomoć kod Atlas banke: 505-0000000326891-68

Svaki minut, sat, dan za Bjelopoljca Veselina Mirovića je neizvjestan. Razlog za to je teško oboljenje srca koje je dosad operisao pet puta, ali poboljšanja nije bilo.

Ljekari su Miroviću kazali da je medicinski fenomen, njegovo srce radi sa samo pet odsto snage.

Izlaz za njega je transplatacija srca i operacija u Austriji za koju je potrebno oko 150.000 eura. Ali, prije toga, bilo je potrebno naći donatora.

Kako živi sa 90 eura tuđe njege, bez socijalne pomoći, obratio se državnim organima koji su mu obratili pomoć. Čekajući transplataciju srca, njegovo stanje se u međuvremenu pogoršalo.

Tvrdi da je srce koje je trebalo da njemu bude presađeno, presađeno “nekom strancu, za neke pare vjerovatno”.

“Od tog momenta nastupa pesimizam… U Fondu zdravstva su me skroz zaboravili”, kaže.

Više od bolesti, Miroviću teško pada što ga je u međuvremenu napustila žena, ostavljajući ga sa dvoje djece sa kojima živi u iznajmljenoj sobi.

“Svi smo skučeni u jednom prostoru, gdje ja povraćam, padam u nesvijest. Djeca uče pored mene na dva metra. To je vrlo teško podnijet i psihički i fizički…, ali su moja djeca tako vaspitana da mi vraćaju onu ljubav koju sam ja njima pružio… U životu me drži njihova pažnja i ljubav. Nevjerovatno je kakva je njihova borba sa mnom…”

Kroz tu borbu hrabro prolazi dvanaestogodišnja Anja, koja se nakon škole ne odvaja od oca.

“Teško nam je. Naš tata je najbolji otac na svijetu, ali mi nemamo snage da mu pomognemo. Zašto se naša muka ne tiče nikoga”, pita se ona.

Ako želite da pomognete porodici Mirović, to možete uraditi putem žiro računa za pomoć kod Atlas banke: 505-0000000326891-68.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com