Svečana akademija povodom 70 godina pobjede nad fašizmom u KIC-u - Volim Podgoricu

Svečana akademija povodom 70 godina pobjede nad fašizmom u KIC-u

Svečana akademija povodom 70 godina od pobjede nad fašizmom „Petokraka sa pet pera“ danas je održana u organizaciji Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore i JU KIC „Budo Tomović“.

borci1
Prisutnima, u prepunoj sali KIC-a, obratili su se Ljubo Sekulić podpredśednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore i Slobodan Simović član Predśedništva te organizacije, koji su ukazali na: značaj antifašizma u Crnoj Gori, očuvanje tekovina NOR-a, slavni put crnogorskih boraca i jedinstveni 13.julski ustanak bez kojeg ne bi bilo ni obnove crnogorske državne nezavisnoti 21.maja 2006.

borici2
Tokom svečane akademije dodijeljene su članske kartice Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore brojnim novim mladim članovima, a jedan od njih, novinar RTCG Andrija Nikolić istakao je važnost njegovanja antifašističkih vrijednosti u današnjem vremenu.
Učesnici programa bili su: hor srednje Umjetničke škole za muziku i balet Vasa Pavić“, kantautor Slobo Kovačević, vokalne solistkinje Danica Nikić, Tamara Pavićević i Bojana Marković, a poeziju su govorili učenici gimnazija „Slobodan Škerović“ i „25.maj“ iz Tuzi.
Na kraju akademije članovi Folklornog ansambla KIC-a „Budo Tomović“ izveli su Kozaračko kolo, a pridružili su im se i gosti Akademije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com