Tužioca da ne brine što je neko u DPS-u - Volim Podgoricu

Tužioca da ne brine što je neko u DPS-u

Ako ja sjutra ne poštujem zakon i ogriješim se o njega, moja pozicija zamjenika predsjednika DPS-a me ne može zaštiti od toga. To specijalnog tužioca ili nekog drugog državnog tužioca ne interesuje”, rekao je Marković

Zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković rekao je da njihov “ugledni saborac”(Svetozar Marović) mora da snosi ličnu odgovornost jer mu u partiji niko nije dao saglasnost da krši  zakon.

“Niko nije došao u DPS i niko mu nije rekao da ne mora da poštuje zakon. Ako ja sjutra ne poštujem zakon i ogriješim se o njega, moja pozicija zamjenika predsjednika DPS-a me ne može zaštiti od toga. To specijalnog tužioca ili nekog drugog državnog tužioca ne interesuje”, rekao je Marković.

On je podsjetio da pripadnost “političkoj grupaciji znači da ih obavezuje njen Statut, etička pravila, programska opredeljenja”. “A jedno od programskih opredeljenja DPS-a je vladavina prava i poštovanje zakona. Ko nije spreman da to poštuje ili se o to ogriješi, mora da snosi individualnu odgovornost. Svjesni smo da će to  nanijeti štetu našoj  partiji,  ali i da ćemo to nadomjestiti novim rezultatima i novom političkom praksom koju već proimovišemo”, izjavio je Radiju Crne Gore.

Premijer Milo Đukanović rekao je juče da se sastao sa Marovićem prije njegovog hapšenja, izbjegavajući da odgovori da li su tada razgovarali o dešavanjima u Budvi i hapšenju članova Marovićeve porodice.

Đukanović je na otvorenoj sjednici Vlade kazao da se redovno sretao sa Marovićem, jer je u pitanju jedan od njegovih najbližih političkih saradnika. On je ponovio da visoko cijeni Marovićev doprinos uspjesima Crne Gore na planu ekonomskog i demokratskog razvoja, ali da se Ustav mora odnositi na sve jednako.

“Pravila pravnog poretka u državi moraju se odnositi na sve, a nadležni državni organi imaju pravo da posumnjaju na zakonitost određenih poslova, postupanja svakog građanina, uključujući svakog od nas, i da, ukoliko želimo dobro ovoj zemlji, moramo poštovati tako postavljena pravila“, rekao je Đukanović.

On je dodao da  Marović i on razgovaraju kao prijatelji”, i o onom što su državni poslovi i onom što su lični i privatni porodični problemi”: ”Ali, zaista ne mislim da sad tu vrstu intime treba prepričavati pred javnošću. Sa Marovićem imam normalan građanski odnos“.

Novi saziv parlamenta će imati još snažniji državni kapacitet

Marković tvrdi da svakodnevno raste povjerenje u NATO i da je prema posljednjim podacima preko 47 odsto. ”Kada dobijemo novo istraživanje, nakon pozivnice, očekujem da bude značajnije. Odluku ćemo donijeti u parlamentu, vjerujem da će nov saziv parlamenta nakon izbora imati još  snažniji državni kapacitet i da to neće biti nikakav problem”, dodao je.

(vijesti.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com