Barović: Ovo je lično, namještate mi afere - Volim Podgoricu

Barović: Ovo je lično, namještate mi afere

Biznismen Vesko Barović juče je tokom svjedočenja na suđenju optuženima u aferi CKB saopštio da nije bio upućen u poslovanje firme “Ocean Gold”, čiji je bio poslovni partner, a kojoj je dodijeljen jedan od spornih kredita.

Na samom početku suđenja Barović se pobunio što je sudija izdala naredbu za njegovo prinudno dovođenje, tvrdeći da je poziv za prethodno ročište dobio na adresu u Nikšiću, gdje ne živi, a ne na adresu u Podgorici, prenose Viken novine.

“Nije u redu da mi šaljete policiju da me privodi na suđenje, a da poziv za ročište šaljete u Nikšić, gdje ne živim. Mislim da je ovakvo postupanje lično, jer ste i u jednom ranijem slučaju pokušali da me uvučete u predmet, ali vam to nije pošlo za rukom. U predmetu Moldavke S.Č. znam da ste svakog koga ste saslušavali pitali da li me poznaje, za to postoje dokumenti. Čitao sam dvije knjige o tome. Mislim da je ovo sve lično”, kazao je Barović.

Sudija Ana Vuković, koja vodi ovaj postupak, odgovorila mu je da u njenom poslu nema ništa lično i da je adresu na koju je poslala poziv dobila od nadležnih službi te da je poziv potpisala njegova snaha, čime se smatra da je uredno dostavljen.

Barović joj je odgovorio da adresa Braće Vučinić ne postoji u Podgorici, već da je to adresa iz Nikšića.

“A mogu li ja da nijesam u dobrim odnosima sa snahom? Poziv nije uručen meni lično i smatram da nijeste mogli da pošaljete policiju da me privede”, tvrdio je Barović.

Govoreći o poslu u vezi s firmom “Ocean Gold”, Barović je naveo da je svog patnera u ovom poslu, Norvežanina Ovena Johansona, samo poveo u CKB, preko koje je uglavnom i poslovao, i upoznao sa optuženima Milkom Ljumović i Bose Tatar, tadašnjim direktoricama banke, ali da nije upućen u detalje o kreditu koji je dobila firma na ime fabrike za preradu ribe.

Svjedok je kazao da je sa CKB imao odličnu saradnju te da je kao VIP klijent poveo svog partnera Johansona da se upozna sa direktoricama banke i pre dstavi im biznis plan vezan za preradu ribe.

“Na razgovor su nas primile Ljumović, Tatar i jedna muška osoba, čijeg se imena sada ne sjećam. Ne znam da li je kredit odobren za ovaj projekat, a iz novina sam saznao da nije vraćen. Naime, ubrzo sam izašao iz tog partnerstva, tako da stvarno ne znam šta je bilo kasnije.

“Sve kredite koje su uzimale moje firme vraćao sam uredno, a skoro 90 odsto poslova obavljao sam preko ove banke”, kazao je Barović u svom svjedočkom iskazu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com