Na Cetinju se ponovo igraju sa simbolima: Jelka umjesto grba na zastavi - Volim Podgoricu

Na Cetinju se ponovo igraju sa simbolima: Jelka umjesto grba na zastavi

“To su samo boje zastave, to nije crnogorska zastava ako na njoj nema grba”, rekao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović “Vijestima”.

Uoči novogodišnjih praznika Cetinje je okićeno državnim i zastavama u bojama državnih obilježja (crvena za zlatnim porubom) na kojima se umjesto crnogorskog grba nalazi novogodišnja jelka sa ukrasima.

Osim što izgleda kao kičeraj, pitanje je da li je prekršen Zakon o državnim simbolima Crne Gore. Taj zakon propisuje da na grbu i zastavi nije dozvoljeno ništa ispravljati, dodavati ili mijenjati.

“Izuzetno, ako je to posebnim propisima utvrđeno, grb i zastava mogu se upotrijebiti kao sastavni dio drugih amblema, odnosno znakova državnih organa i drugih institucija”, navodi se u zakonu.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović ocijenio je da nije prekršen zakon.

“To su samo boje zastave, to nije crnogorska zastava ako na njoj nema grba”, rekao je Bogdanović “Vijestima”.

On je kazao da je “to kao da se za neki dizajn koriste boje crnogorske zastave, i da tako može i za praznike”.

“To nije kršenje, nismo mi to tako tražili i dizajnirali, već je to tako kupljeno za novogodišnje praznike”, rekao je gradonačelnik Cetinja.

2 komentara

  1. Hello. Very cool web site!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also…I’m satisfied to locate a lot of useful information here in the article. Thanks for sharing..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com