SVI U VRTIĆ: Održan prvi modul obuke Interaktivnih službi - Volim Podgoricu

SVI U VRTIĆ: Održan prvi modul obuke Interaktivnih službi

U okviru projekta “Interaktivne službe za rano i predškolsko obrazovanje” juče i danas je održan prvi modul obuke Interaktivnih službi u Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Danilovgradu, Plavu i Rožajama, sa ciljem procjene broja djece koja će biti obuhvaćena tim uslugama, te definisanja i određivanja lokacija za rad.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, polazeći od važnosti predškolskog obrazovanja, oni su, uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori, pokrenuli kampanju “Svi u vrtić” u okviru koje je sprovedeno inicijalno anketiranje roditelja koje je pokazalo da 49 odsto porodica u kojima djeca ne idu u vrtić živi u ruralnim naseljima bez predškolske ustanove.

“S obzirom na to da je takvo stanje najizraženije na sjeveru zemlje, projekat “Interaktivne službe za rano i predškolsko obrazovanje” usmjeren je upravo na pružanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja djeci iz seoskih područja u opštinama Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Danilovgrad, Plav i Rožaje, kojima su predškolske ustanove nedostupne”, navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno, kadar javnih predškolskih ustanova tih opština završiće tri modula obuka, po akreditovanoj metodologiji.

“U okviru prvog modula obuke formirani su Interaktivni timovi koje čine direktor ili pomoćnik direktora ustanove, stručni saradnik i dva vaspitača koji će raditi na procjeni broja djece koja će biti obuhvaćena ovim uslugama i definisanja i određivanja lokacija za rad. Ustanove će biti opremljene neophodnim didaktičkim sredstvima”, ističe se u saoštenju.

Iz Ministarstva prosjete su naglasili da se, u skladu sa Strategijom ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja 2016-2020, posebno teži tome da se svoj djeci predškolskog uzrasta u Crnoj Gori osigura najbolji mogući početak u životu, kao preduslov za razvoj svih njihovih potencijala, uključivanjem u predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com