Savićević dobitnik Povelje “Ivan Crnojević” - Volim Podgoricu

Savićević dobitnik Povelje “Ivan Crnojević”

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, dobitnik je Povelje “Ivan Crnojević“ koja će biti dodijeljena na svečanosti povodom 4. januara – Dana osnivanja Prijestonice Cetinje.
Kako se navodi, kao Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore i prijatelj crnogorske Prijestonice, Savićević je priznanje zavrijedio snažnom podrškom aktivnosktima na jačanju fudbalske infrastrukture i programima za razvoj cetinjskog fudbala.

– Dejan Savićević je, svojim posvećenim odnosom i nesebičnom podrškom, bio privržen partner i prijatelj Cetinja u njenim brojnim aktivnostima u cilju afirmacije fudbala i sporta u cjelini. Uz njegovu podršku, između ostalih, pokrenut je i projekat izgradnje Fudbalskog stadiona na Obilića poljani, zahvaljujući kojem će Prijestonica Cetinje dobiti moderan i savremen objekat, koji će odgovoriti svim potrebama cetinjskog fudbala.

Izgradnjom fudbalskog stadiona na Cetinju, naš grad će dobiti još jedan reprezentativan objekta, koji će, po svim karakteristikama, zadovoljavati neophodne kriterijume – ne samo kada je riječ o domaćim, već i o klupskim takmičenjima koje organizuje Evropska fudbalska asocijacija (UEFA).

To Cetinju sa punim pravom i pripada kada znamo da je početak svakog ciklusa i svake nove pojave u crnogorskom fudbalu, neraskidivo vezana upravo za Cetinje. Jer, “Lovćen” je prvi fudbalski kolektiv u Crnoj Gori, iza koga stoji čitavo stoljeće, što nas i dodatno obavezuje da pred brojnim izazovima, obezbijedimo bolje uslove za njegove nove pobjede u godinama koje dočekujemo sa optimizmom – saopšteno je iz Prijestonice.

Takođe, u saopštenju je istaknuto da je Dejan Savićević pružao i intenzivnu podršku Fudbalskom klubu “Lovćen” i pri realizaciji niza drugih infrastrukturnih projekata i programa za razvoj fudbala.

Povelju „Ivan Crnojević“ do sada su dobijali akademik Dušan J. Martinović, dr Novak Jovanović, slikar i karikaturista Luka Lagator, esejista i publicista Pavle Đonović, slikar Miodrag – Dado Đurić, reditelj Branislav Mićunović, umjetnik Dimitrije Popović, Fudbalski klub „Lovćen“ i Rastislav Vrbenski.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com