Abazović u Beogradu: Današnja Crna Gora nije ona koju smo sanjali 2006. godine - Volim Podgoricu

Abazović u Beogradu: Današnja Crna Gora nije ona koju smo sanjali 2006. godine

Svako ko voli Crnu Goru mora pomoći da se ona promijeni. Današnja Crna Gora nije ona koju smo sanjali 2006. godine, kazao je potpredsjednik GP URA Dritan Abazović juče Beogradu gdje je bio gost Udruženja Crnogoraca Srbije i Udruženja Crnogoraca Beograda.

Abazović je na panelu govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u državi i upoznao članove Udruženja sa novim aktuelnostima na političkoj sceni.

“Svako ko voli Crnu Goru mora pomoći da se ona promjeni. Današnja Crna Gora nije ona koju smo sanjali 2006. godine. Zarobljena je u kandžama grupice oligarha, koji krčme njena prirodna bogatstva i na taj način umnogome ugrožavaju njenu budućnost”, kazao je Abazović.

Predstavnici Udruženja Crnogoraca upoznali su Abazovića sa problemima sa kojima se suočavaju iseljenici u Srbiji, kao i nemarom matične države prema njihovim potrebama.

Abazović je konstatovao da je žalosno da država ne mari za svoje građane gdje god oni živjeli, da podupire podjele unutra iseljeništva, kao i da ne priznaje one koji imaju legitimitet kao udruženja.

“Model podjela koji koriste unutar Crne Gore su izgledali prenijeli i na iseljenike. Zar nije prirodno da u Beogradu bude centar naših iseljenika u Srbiji, pored svih ovih intelektualaca ovdje pristutnih, njima je potrebno da izmišljaju fantomska udruženja i savjete”, naglasio je Abazović.

Nakon panela Abazović je bio gost i novogodišnjeg koktela kojem su prisustvovale brojne zvanice iz javnog života Srbije i istaknuti građani Beograda porijeklom iz Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com