Saslušan Nebojša Medojević - Volim Podgoricu

Saslušan Nebojša Medojević

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Zoran Vučinić danas je, po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore, saslušao predsjednika PzP-a Nebojšu Medojevića u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo lažno prijavljivanje zbog izjava datih crnogorskim medijima, a povodom hapšenja crnogorskog državljanina Vlatka Vučelića u Bavarskoj, sa tovarom švercovanog oružja i eksplozivnih naprava, samo par dana prije terorističkog napada u Parizu.

Vlada Crne Gore je podnijela krivičnu prijavu zbog sljedeće izjave i političkih ocjena Medojevića.

“Odluka tužilaštva bavarske i državnog tužilaštva u Minhenu da protiv crnogorskog državljanina Vlatka Vučelića podignu optužnicu zbog “pripreme teškog nasilja i ugrožavanja države” je veoma zabrinjavajući pokazatelj da se u Crnoj Gori sklapaju dilovi oko prodaje naoružanja terorističkim organizacijama. DF je upozoravo da su lični kontakti Đukanovića sa, jednim od ključnih ljudi Hamasa Mohamedom Dahlanom, veoma opasni i da ugrožavaju interse Crne Gore i njen međunarodni kredibilitet. Đukanović i njegov režim se, zbog privatnih interesa, povezao s najopasnijim svjetskim terorističkim mrežama kojima je, preko Crne Gore, prodavano oružje, eksploziv i pružana druga logistička podrška”, kazao je tada Medojević.

U Vladi su na to kazali da je tvrdnja Nebojše Medojevića o navodnoj povezanosti premijera Mila Đukanovića sa krijumčarenjem oružja terorističkim organizacijama iznijeta sa jasnim umišljajem i sadrži sva obilježja krivičnog djela lažnog prijavljivanja.

U PzP-u tvrde da je Vlada podnijela krivičnu prijavu protiv Medojevića zbog njegovih političkih ocjena, komentara i analiza, koje su bazirane na informacijama, saznanjima, analizama objavljenim u više destina domaćih i stranih medija, koje niti Đukanović niti Vlada nijesu nikada demantovali, niti su podigli krivičnu prijavu protiv bilo koga od autora ovih tekstova i TV priloga.

“PzP cijeni da se radi o sve vidljivijim znacima slabosti, panike i nervoze Diktatora, koji na demokratske zahtjeve DF odgovara metodama Informbiroa i UDBE iz 1948 godine i vrši pritisak na tužilaštvo na nezakonite, pravno besmislene i politčki motivisane radnje. Đukanović se sam hvalio da je dobar prijatelj sa licima iz obavještajnih agencija drugih država, protiv kojih se u njihovim matičnim državama vode sudski procesi za najteža krivična djela, što je samo po sebi pokazatelj srožavanja ugleda države i ugrožavanje nacionalne bezbjednosti od strane samog premijera, kojeg bi ANB trebao da kontraobavještajno zaštiti od ovih neprihvatljivih i protivustavnih i protivzakonitih privatnih kontataka premijera”, ističu u PzP-u.

PzP će, poručuju, o ovom političkom progonu Medojevića zbog javno izrečenih politčkih stavova i ocjena, obavjestiti predstavnike EU i NATO, kao i centrale AECR i IDU čiji je PzP punopravan član.

“Očekujemo od NVO koji se bave zaštitom ljudskih prava u Crnoj Gori da će u narednim danima najoštrije osuditi ponovno uvođenje verbalnog delikta i zloupotrebe i pritiske na tužilaštvo od strane Dikatora i Vlade u sprečavanju poslanika da obavljaju svoje ustavom i zakonom definisane obaveze i javno kritikuju politički uticaj i veze režima sa domaćim i globalnim organizovanim kriminalom. Predsjednik PzP-a će podnijeti krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja protiv Mila Đukanovića, jer je ova pravno besmislena i protivzakonita krivična prijava Vlade, upravo udžbenički primjer ovog krivičnog djela definsianog članom 388, stav 1, Krivičnog zakonika Crne Gore”, ističu u PzP-u.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com