Vučić: Ne miješamo se u želje drugih država - Volim Podgoricu

Vučić: Ne miješamo se u želje drugih država

Srbija se ne miješa u ono što druge zemlje rade, ali ono gdje je Srbija osjetila problem bilo je kada su neke zemlje iz okruženja počele da naručuju balističke rakete, rekao je premijer te zemlje Aleksandar Vučić. Na pitanje da li buduće učlanjenje u NATO ugrožava bezbjednost Srbije i da li uopšte Srbija može da bude neki posrednik u odnosima između Crne Gore i Rusije koji su sad ipak malo zategnuti, Vučić je rekao da se njegova zemlja ne miješa u želje drugih država, ističući da je Crna Gora izabrala svoj put.

“Mi se ne miješamo u želje drugih država. Srbija ima svoju želju, a to je da bude vojno neutralna. To je naša želja, imamo skupštinsku deklaraciju, tako se ponašamo”, rekao je premijer upitan da li će Srbija biti ugrožena od priključenja Crne Gore NATO-u, prenose srpski mediji.

Naglašava da Srbija ne osjeća po tom pitanju ugroženost.

“Ono gdje smo mi osjetili probleme za nas, o čemu smo razgovarali sa našim partnerima u Moskvi, to je bio slučaj kada su neke zemlje iz okruženja počele da naručuju balističke rakete. U tom trenutku mi smo rekli, znate, mi na pancir haubice imamo čime da odgovorimo, odbranićemo se. Za patrije tog i tog tipa, imaćemo “lazare” u serijskoj proizvodnji. Ne brinemo, ali ne znam zašto bi neko u našem regionu uzimao balističke rakete. Vjerujem da ćemo u budućnosti razgovarati o tom pitanju, ili će oni odustati od toga, ili ćemo mi morati da pronađemo odgovor i na to”, rekao je Vučić u intervjuu za Sputnjik.

Premijer Srbije je dodao, međutim, da svako bira svoju sudbinu, svako ima pravo da donosi svoje odluke.

Na pitanje hoće li možda predložiti neki trilateralni sastanak u Beogradu – Srbija, Crna Gora i Rusija, premijer kaže da je Srbija mala zemlja da bi mogla da određuje Rusiji gdje i kako.

“Ako bi Rusija nas pitala nešto, mi smo uvjek spremni da pružimo najbolje moguće usluge i Rusiji i Crnoj Gori, i da razgovaramo na svaku temu, i mislim da bi ljudi u Crnoj Gori to jedva dočekali. Da budem iskren, mislim da njima to sada nedostaje, a naravno Rusija ima pravo na zaštitu svojih nacionalnih interesa u šta se mi ni na koji način ne miješamo”, naveo je Vučić.

1 komentar

  1. After study a few of the content with your website now, and i truly much like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls look into my internet site in addition and inform me what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com