Za Slavoljuba Jokića prikupljeno više od 500 eura - Volim Podgoricu

Za Slavoljuba Jokića prikupljeno više od 500 eura

Jokić je 13. jula 1994, nakon što ga je udario automobil dok je vozio bicikl, ostao slijep i nepokretan. Iz godine u godinu zdravlje mu se pogoršavalo.

Tokom tradicionalne humanitarno-kulturne manifestacije u Nikšiću pod nazivom „Slavoljubu s ljubavlju“, koju već 14 godina organizuje Kulturno-kreativni centar (KKC) „Akord“,  od prodatih karata i donacija prikupljeno je 545 eura za Slavoljuba Jokića, Nikšićanina koji je prije 21 godinu od posljedica udesa ostao nepokretan i slijep.

Suorginazator manifestacije, kojom “akordovci” 54-godišnjem Slavoljubu poručuju da nije sam, zadnje tri godine je i Udruženje paraplegičara Nikšić, čiji je Jokić član.

„’Akord’ i Udruženje paraplegičara su tu da svi zajedno, kroz osmjeh i umjetničke kreacije mladih naših članova poručimo Slavoljubu da nije sam, da smo uz njega, da ga nijesmo zaboravili”, kazao je direktor “Akorda”, Dragan Knežević.

Jokić je 13. jula 1994, nakon što ga je udario automobil dok je vozio bicikl, ostao slijep i nepokretan. Iz godine u godinu zdravlje mu se pogoršavalo.

Jedina osoba koja ga održava u životu je njegova ostarjela i onemoćala majka, 77-godišnja Milosava, koja je i sama narušenog zdravlja.

Slavoljub je igrao folklor – osam godina u KUD-u „Čelik“ i isto toliko u „Zahumlju“, bavio se kuglanjem, i 1993. proglašen je za najboljeg kuglaša Crne Gore. Bio je vatreni navijač „Crvene Zvezde“ i za osam godina odgledao je svih 16 derbija, a zidove njegove sobe krase posteri šampiona iz Ulica Ljutice Bogdana.

Prije nesreće radio je u Željezari 11 godina. On i njegova majka primaju nepunih 300 eura. Nedovoljno za veliki broj ljekova, higijenska sredstva, hranu, komunalije. Zbog toga im mnogo znači humani gest „Akorda“ i Udruženja paraplegičara, kao i pažnja rijetkih drugova.

Broj žiro računa u Prvoj banci, na ime Slavoljuba Jokića je: 535-0100200088160-05 sa pozivom na račun 535-1-76

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com