PODGORICA: Nakon sedam godina smanjen koridor zabrane gradnje - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nakon sedam godina smanjen koridor zabrane gradnje

Građani koji imaju urbanističke parcela na prostorima urbanističkih planova “Tološi 2”, “Tološi 1”, “Momišići B”, “Zlatica B” i “Vranići”, a koji uslijed projektovanja idejnog rješenja za autoput proteklih sedam godina nisu mogli da grade, moći će nakon praznika u opštinskom sekretarijatu za urbanizam da provjere da li sada mogu da grade jer je Vlada prije dva dana suzila koridor ranije zabrane gradnje.

Ministar saobraćaja Ivan Brajović kazao je danas na konferenciji za novinare, na pitanje “Vijesti”, da će Vlada na narednoj sjednici verifikovati dnevni red sa sjednice na kojoj je donijeta odluka o sužavanju koridora i onda je poslati Glavnom gradu gdje će zainteresovani moći da vide da li se njihova lokacija van nove zone zabrane gradnje i da li mogu graditi.

Zabrana gradnje na ovom području traje od usvajanja prostornog plana za koridor autoputa 2008. godine, a tek ove godine je završen idejni projekat autoputa kroz Podgoricu što je omogućilo da bude smanjen koridor zabrane gradnje koji je bio širok dva kilometra.

Brajović je kazao da je koridor smanjen za površinu od 16,12 kvadratnih kilometara.

Ovaj koridor zabrane obuhvatao je 80 odsto zahvata DUP-a “Tološi 2”, te manji dio DUP-a “Tološi 1”, ali i djelove DUP-ova “Momišići B”, “Zlatica B” i “Vranići”. Zabrana gradnje proteklih više od sedam godina važila je na oko 700 urbanističkih parcela.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com