ČESTITKA PODGORIČKOG “ĐEDA MRAZA”: Želim sebi proteste, da me ispendreče i da uzmem tu stotku! - Volim Podgoricu

ČESTITKA PODGORIČKOG “ĐEDA MRAZA”: Želim sebi proteste, da me ispendreče i da uzmem tu stotku!

Prošlu godinu ću zapamtiti po tome što nisam uspio da popamtim imena svih novih partija u ovu malu Crnu Goru. Svako malo, evo ih sa nekom novom strankom, napuštaju stare, osnivaju nove, a jednako sjede u onu Skupštinu i pričaju nam bajke. I ovi što su na vlast, i ovi iz opozicije. Misle da je ovi narod blesav, da mogu da mu uvaljuju dovijeka istu priču.

E pa, kraljevi, samo vi pričajte, vama je dobro, svaki mjesec iljadarka plata, iljadarka dnevnice, vozite se na moj račun, telefonirate na moj račun, vijate po svijetu na moj račun, pravite novogodišnje žurke na moj račun, i pričate kako će meni bit bolje. Samo da vi dođete na vlast. Ili da ostanete na vlast.

Svu godinu nisam uspio da pofatam ko je od ovija političara đe preša, ko se s kim posvađa, kome je mrklo, a kome je svanulo.

I tačno ne znam što ono bi sa onim šatorima pred Skupštinu, sa onom gužvom po ulica, čuh danas da su onom kralju dali 130.000 eura što su ga pretukli i razbili mu auto, pa velim, kad će opet ti protesti, da se namjestim da me ispendreče, da uzmem tu stotku, i da pokažem gazdi srednji prst, da ne moram više da rintam povazdan za 300 eura, bez neđelje i Božića.

mraz

Čujem i da smo dobili tu, nekakvu, pozivnicu za NATO, i da će sad da nas krene, navaliće ti, nekakvi, investitori pa će da rade i grade, i svi ćemo da živimo bolje.

Ovu godinu ću pamtiti i po tome što je oni crnogorski filozof Marović zasvira klavir u Spuž. Vele, koncert je bio da se pamti.

Najviše ću godinu pamtiti po tome što se mom bratu Radovanu rodila šćer poslije tri sina, prva pišulja u našu kuću u stotinu godina! I što smo se ubili svu noć, pa nisam otiša na posa, a gazda mi je odbio od plate. Zato mi je najveća želja da mu sledeće godine pokažem srednji prst, i da mu sručim u facu da njegovi milioni ne valjaju prstića naše princeze Milice, mezimice među braćom i stričevima.

Želim sebi i svima nama da nas pušte više političari, da nam ne odmažu i da ne troše naše pare, i da nam novinari ne prenose njihove govore, ne-za-ni-ma-me. Da prodišemo!

Političarima želim da počnu da žive ka ovi narod, da se presele u ovu našu galaksiju, a ne da nam pred izbore kucaju na podstanarska vrata maskirani u Đedove Mrazove, sa poklonima i bajkama. Neka su samo zdravo.

Sebi, i vama želim da u narednoj godini budete zdravi, veseli ako je to ikako moguće, da imate normalan posa i platu od koje možete normalno da živite, da imate svoj krov nad glavom, da vodite đecu u školu i na treninge, da neđeljom idete na more ili roštiljate, da slavite rođendane i godišnjice, da zimi idete na skijanje u Kolašin ili na Žabljak, ili na Zlatibor, ako vam je milo, da ne pričate o politici nego o novoj komšinici.

Malo li je?!

Živjeli, i da nam ova 2016. bude srećna i berićetna, akobogda!

 

 

2 komentara

  1. Živimo u državi gdje te specijalci utuku, i onda ti daju 130.000 eura da te obeštete, i treba se sprdati s takvom državom. Preostala nam je jedino ironija kao oružje…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com