Miloš Marović ubrzo na slobodi?

Sin predsjednika Političkog savjeta Demokratske partije socijalista DPS Svetozara Marovića, Miloš Marović završio je pregovore sa Specijalnim državnim tužilaštvom kako bi sporazumno priznao krivicu za nezakonite radnje prilikom prodaje zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza, prenosi TV Vijesti.

Marović je tražio da mu nadležni ukinu pritvor, a u zamjenu za to ponudio je da prizna krivicu i vrati novac za koji se tereti da je prisvojio svojim nedozvoljenim radnjama.

Istražni organi sina funkcionera DPS-a terete da je učestvovao u sumnjivim poslovima prilikom prodaje zemljišta u mjestu Prijevor, čime je Opština Budva oštećena za oko milion i četristo hiljada eura. Još nije konačno utvrđeno koliko je tog novca mlađi Marović prisvojio za sebe. Da bi se otkrio taj iznos naloženo je da se izvrši više vještačenja.

Marović je uhapšen početkom decembra, a do tada se liječio van zemlje. Po dolasku u Crnu Goru smješten je u privatnu kliniku “Kodra”, gdje je, umjesto u Tužilaštvu, dao izjavu. Marović se potraživao od sredine oktobra, kada se već nalazio u Beogradu na liječenju.

Tužilaštvo je izdalo nalog za njegovo hapšenje, ali on nije mogao doći na saslušanje zbog zdravstvenog stanja. Dan kasnije priveden je na saslušanje u Viši sud, gdje mu je sudija za istrage odredio pritvor u trajanju od mjesec dana. Marović je tražio da zbog lošeg zdravstvenog stanja bude u “Kodri”, ali je utvrđeno da u spuškom zatvoru postoje uslovi za njegovo liječenje, zbog čega je sproveden u Istražni zatvor.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close