REKORD: Aerodromi dočekali i ispratili preko 1,6 miliona putnika - Volim Podgoricu

REKORD: Aerodromi dočekali i ispratili preko 1,6 miliona putnika

Aerodromi Crne Gore su tokom ove godine dočekali i ispratili 1.643.178 putnika što je dva odsto više u odnosu na 2014. Takođe, promet aviona na crnogorskim aerodromima je porastao za četiri odsto.

“Ova godina ostaće upamćena na Aerodromu Podgorica kao godina u kojoj su svakog mjeseca obarani rekordi. Na podgoričkom aerodromu opsluženo je 748.175 putnika što je za čak sedam odsto više nego 2014. godine. Rast prometa aviona iznosi pet odsto“, saopšteno je iz Aerodroma.

Kroz Aerodrom Tivat prošlo je 895.033 putnika, što je dva odsto manje u odnosu na prošlu godinu.

“Pad je uzrokovan isključivo krizom na ukrajinskom tržištu koje je bilo veoma značajno za crnogorski turizam uopšte, tako da se ostvareni rezultat može smatrati veoma dobrim“, objašnjeno je u saopštenju.

Na tivatski aerodrom sletjelo je i poletjelo tri odsto aviona više.

Naša zemlja je aviosaobraćajem bila povezana sa 45 evropskih destinacija. Najznačajnija tržišta su i dalje Srbija,Rusija,Turska,Italija i Austrija.

“Takođe,možemo biti ponosni na činjenicu da je Evropska Komisija krajem godine,nakon projekta „Jedna bezbjednosna kontrola“, uvrstila crnogorske aerodrome na listu onih čije se sigurnosne provjere putnika,prtljaga i karga priznaju u zemljama EU. Tako je  Crna Gora postala primjer dostignutih visokih standarda u civilnom vazduhoplovstu“, ističu u Aerodromima Crne Gore.

Nova faza razvoja Aerodroma Tivat, ulaganje u tehničke i tehnološke inovacije radi bezbjednosti putnika kao i nastavak kontinuiranog rasta prometa, biće prioriteti Aerodroma Crne Gore u 2016. godini.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com