Evo šta su sebi, a šta vama poželjeli Krivokapić, Milošević, Bečić, Abazović… - Volim Podgoricu

Evo šta su sebi, a šta vama poželjeli Krivokapić, Milošević, Bečić, Abazović…

I oni su došli na red! Nakon naporne godine pune političkih izazova vrijeme je da i oni, koji donošenjem važnih odluka vode brigu o našim životima, poruče nešto Djeda Mrazu. CdM je pitao crnogorske političare šta će poželjeti sebi, a šta građanima u Novoj godini–evo šta su nam odgovorili.

 

Prvi čovjek parlamenta i lider Socijaldemokratske partije SDP Ranko Krivokapić

Građanima u Novoj 2016. godini želim prije svega dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. Posebno mladima želim da sve više uključuju sebe u društvene procese i svojom svježom energijom i znanjem daju doprinos daljim koracima naše države ka cilju prosperitetne, jake, sigurne i pravne.

Sebi bih poželio da politika koju predvodim dobije mjeru i iskaz u pristojnom poslu za naše građane i pravdi jednakoj za sve. Ispunjenje te želje leži u povratku naše mladosti iz svijeta u svoju domovinu i snažnoj državi utemeljenoj na vladavini prava.

Politički direktor Demokratske partije socijalista DPS Tarzan Milošević

Ono što želim građanima želim i sebi. Prije svega ličnu i porodičnu sreću, dobro zdravlje, uspjeh na poslu i da nađu lični i porodični mir. Želim da ono što su zacrtali kao svoju ambiciju u 2016. i ostvare.

Ono što je svakome od nas u ovom trenutku prioritet jeste da ljudi, u ovom vrlo složenom vremenu, nemaju ekonomskih problema i da svi zajedno pokušamo da povećamo standard i omogućimo u sljedećoj godini kvalitetniji život svih građana Crne Gore.

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović

Svim građankama i građanima želim godinu stabilnosti, a da na ličnom i poslovnom planu, uz dobro zdravlje, to za njih bude godina prosperiteta.

Što želim drugima, želim i sebi jer u tome i vidim smisao bavljenja politikom.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić

Kraj svake godine, kakva god ona bila, neizostavna je prilika da sumiramo postignuto za period od 12 prethodnih mjeseci – podvlačimo crtu i zbrajamo pluseve i minuse na svim poljima koja, kada se vežu, daju ukupnost života pojedinca. Isti je slučaj, ili bi bar trebalo biti, i sa državnim ili uspjesima i neuspjesima na lokalnom nivou. Koliko je lakše biti otvoren i objekitvan u svođenju ličnih rezulata, utoliko je teže doći do objektivne slike valjanog ili nevaljanog rada državnih organa i brzine i kvaliteta funckionisanja institucija sistema. Ovo zbog same prirode i ustrojstva države, a naročito ako se na njenom čelu nalaze osobe sumnjivih biografija, koji sebe i svoj život ne mogu zamisliti bez neke vlasti, koji sve neurađeno ili loše urađeno pokušavaju da sakriju.

Godina na izmaku, za nas će svakako ostati zapamćena kao godina u čijem četvrtom mjesecu je osnovana Demokratska Crna Gora, politički subjekt nastao kao potreba svježih lica, pretežno mladih ljudi, čistih biografija, podržanih od onih iskusnijih koji nijesu sujetni, već spremnih da svoje znanje nesebično dijele, da se okupe u partiju koja će, konačno, vratiti vjeru građanima i njima samima u politiku, kako bi pokazali da se i pošteno može raditi u opštem interesu. Ako se uzme u obzir relativno kratko vrijeme, proteklo od osnivanja Demokrata, ne možemo a da ne budemo zadovoljni odjekom koje su naše iskrene i poštene poruke, uobličene kroz naš program “Pobjede, a ne podjele”, imale u javnosti, te ogromnom podrškom koju na svakom koraku osjećamo, što se vidi i po rastu broja članova iz dana u dan.

Nažalost, upravljanje Crnom Gorom u ime građana bilo je u godini koja protiče za par dana veoma loše, mimo zakona i na veliku štetu samih njih. Zbog toga, osim izvrsnog zdravlja, puno lične i porodične sreće, zadovoljstva i uspjeha na poslovnom planu, građanima Crne Gore  u Novoj godini želim nova radna mjesta, veće plate i penzije, pokretanje proizvodnje, nenamještene konkurse, bolje školstvo i zdravstvo, manje zaduženje, stručniju, pošteniju i odgovorniju, jednom riječju – novu i poštenu vlast.

Sebi želim isto što i građankama i građanima Crne Gore, s tom razlikom što sam za sebe rezervisao eksluzivnu želju da, kao što sam to uvijek radio, i sada povučem naprijed i nepokolebljivo istrajem na putu ozdravljenja crnogorskog društva i građenja bogatije države, kojoj će vladavina prava biti prednost, a ne, kao sada, omča o vratu, te da konačno osjetim satisfakciju za sav trud, u vidu silaska sa političke pozornice osoba koje sve nas sprečavaju na tom putu pobjeda, a ne podjela.

Predsjednik Liberalne partije LPCG Andrija Popović

Svim građankama i građanima želim dobro mentalno i fizičko zdravlje, da im 2016. godina bude bolja od stare godine. Osim dobrog zdravlja i sreće, ostale želje se ne ostvaruju same od sebe, na njima treba raditi. Mlađima želim uspjehe u školovanju, sportu, kulturi, umjetnosti, muzici i traženju posla,  a starijima, osim svakodnevne trke za rješavanje egzistencije, da pronađu vrijeme za odmor, porodicu, prijatelje!

Sebi ne želim ništa više od ovoga sto imam. Sve moje želje usmjeravam na moju porodicu i prijatelje. Kako mi je na ličnom planu 2015. godina bila veoma baksuzna, u njoj izgubio bližnje osobe, mogu samo da kažem-ne ponovila se.

Predsjednik Izvršnog odbora DEMOS-a Goran Danilović

Građanima za Novu godinu želim novi početak. Želim ono što je oduvijek najvažnije-dobro zdravlje i mnogo lične i porodične sreće. Nadam se da će u narednoj godini građani Crne Gore živjeti bolje i da ćemo svi skupa doprinijeti da živimo slobodnije. Vjerujem da je i njima stalo da se globalno sačuva mir kako bi svi u Crnoj Gori, a i na Balkanu bili sigurni da će pred nama biti decenije u kojima ćemo moći da podižemo svoju djecu bolje, ljepše.

Ja sam odavno u zrelim godinama da bih vjerovao kako se u novogodišnjoj noći želje ostvaruju. Mislim da treba naporno raditi na svakoj želji. Obavezuje me i opominje ona Meše Selimovića iz “Derviša i smrti” pretočena u riječi Ahmeda Nurudina: “Četrdeset mi je godina, ružno doba: čovjek je još mlad da bi imao želja, a već star da ih ostvaruje”.

Funkcioner Građanskog pokreta URA Dritan Abazović malo u šali malo u zbilji

Građanima Crne Gore poželio bih da Aerodromi Crne Gore konačno kupe vozilo koje je specijalizovano da prevozi kofere i tako zamijene traktor pošto aerodrom nije njiva. Volio bih da se u 2016. jednostavno nađu sredstva da se kupi specijalizovano vozilo za odvoz i dovoz prtljaga.

Grđanima želim da Crna Gora dođe u situaciju da učini najveći demokratski iskorak u istoriji, a to je da prvi put od postanka organizuej slobodne izbore i mirno i demokratski smijeni postojeću vlast i uđe u kategoriju razvijenih, evropskih država koje su to uradile mnogo ranije.

Sebi bih poželio da napustim politiku, ali tako što će uspješno biti završena jedna od misija za koju sam se zalagao, a to je da se demokratski smijeni vlast i načine se istorijski iskoraci.

Portparolka Socijalističke narodne partije SNP Slađana Kaluđerović

Svim građanima Crne Gore želim dobro zdravlje, sreću i uspjeh na ličnom planu, kao i mnogo više razloga za radovanje u 2016. godini. Želim da se ostvari naša zajednička želja, a to je da i u našoj prelijepoj zemlji i našem gradu, ne tako svijetla stvarnost, bude mnogo bolja. Đacima želim uspjeh u obrazovanju i mnogo kvalitetnog druženja, penzionerima da se povećaju penzije, a mladim ljudima nova radna mjesta i pristojnu platu kao razlog da ostanu ovdje i zasnuju porodice.

Zrelo je vrijeme da Crna Gora dobije novu, odgovornu vlast koja umije, zna i može da donese toliko potrebne promjene – ekonomski napredak, bolji kvalitet života, socijalno pravedno društvo, beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, ukidanje monopola i veću zaštitu radničkih prava.

Vrijeme je za – istinu, pravdu, slobodu i solidarnost.

Poželjeću sebi da se, u društvu prijatelja i najbližih, mnogo smijem i radujem. I još nešto konkretno, ali to ću vam otkriti sljedeće godine kada mi se želja ostvari.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com