PODGORICA: Nagrađeni studenti Batrić Vukčević i Milena Vujović žele da rade u svom gradu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nagrađeni studenti Batrić Vukčević i Milena Vujović žele da rade u svom gradu

“Nadam se da ću uspjeti da radim u Podgorici i vratim narodu ono što je uložio u mene i moj fakultet”, kaže Vukčević.

 Među 29 studenata koji su dobili Studentsku nagradu Glavnog grada za 2015. godinu ima i onih koji poručuju da se znanje još cijeni i da će poslije završenih studija ostati da rade u Crnoj Gori.

Student pete godine Medicinskog fakulteta Batrić Vukčević tvrdi da je priznanje Podgorice pokazatelj njegovog ličnog, ali i rada te univerzitetske jedinice. “Smatram da je ponos da glavni grad ima ovakav fakultet i dobru naučnu bazu, koja je za kratko vrijeme postigla ugled koji je i međunarodno priznat”, rekao je on.

Vukčević smatra da Crnogorci mogu da računaju na generacije kvalitetnih doktora medicine, dodavši da ga nagrada stimuliše da još više radi i uči.

“Nadam se da ću uspjeti da radim u Podgorici i vratim narodu ono što je uložio u mene i moj fakultet”, kazao je istakavši da su sugrađani zaslužili da imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Na pitanje kako vidi sebe za nekoliko godina, Vukčević je odgovorio da ga najviše zanima hirurgija.

“Kao što je rekao sveti Franjo Asiški- onaj koji radi srcem je umjetnik, onaj koji radi mozgom je naučnik, rukama je zanatlija, a onaj koji radi i srcem i mozgom i rukama je hirurg”, poručio je Vukčević. Dodao je da je ubijeđen da svaki student koji ima znanje može da nađe radno mjesto koje zaslužuje.

Studentkinja specijalističkih studija Arhitektonskog fakulteta Gordana Vujović kaže da joj prija priznanje Glavnog grada i da smatra da se znanje još uvijek cijeni, naglasivši da sebe u budućnosti vidi u Crnoj Gori.

Studentkinja treće godine Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica Milena Vujović naglasila je da je neko ipak vidio trud studenata i prepoznao njihove potencijale. Kazala je da bi se bavila politikom ili državnim poslom u Podgorici, dodavši da će “biti mjesta za sve nas”. Poručila je mlađima da uvijek biraju zanimanje koje vole, pa čak iako im drugi govore da neće biti posla i šansi u toj oblasti.

(vijesti.me)

1 komentar

  1. Tuzno je kako su pojedini puni gorcine i nezadovoljstva! Bilo bi fino da se prvo informisete i procitate vijest kako treba pa onda da komentarisete, mada ocigledno da je zavist od pameti brza.Mada pametne i uspjesne ljude vasi komentari i ne doticu :)Cijenite znanje i podrzite ga!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com