Montenegro Airlines prošle godine prevezao 580.000 putnika - Volim Podgoricu

Montenegro Airlines prošle godine prevezao 580.000 putnika

Montenegro Airlines je u 2015. godini prevezao gotovo 580.000 putnika, što je četiri odsto više nego 2014. godine, i realizovao 6.800 letova ili pet odsto više, saopšteno je iz kompanije nacionalnog avio-prevoznika.

Povećanje broja prevezenih putnika evidentirano je u sve tri kategorije saobraćaja redovnom, code share i čarter saobraćaju.

U redovnom saobraćaju ostvaren je rast od 3,2 odsto, u code share saobraćaju od 11 odsto, dok je u čarter saobraćaju zabilježen rast od čak 16 odsto putnika u odnosu na 2014. godinu.

“Uprkos otežavajućim okolnostima poslovanja na tržištu Srbije, prouzrokovano nepovoljnom komercijalnom politikom aerodroma “Nikola Tesla” Beograd prema našoj kompaniji, prevezeno je 4.700 putnika više, ili dva odsto u odnosu na 2014. godinu. Takođe, rast broja prevezenih putnika u redovnom saobraćaju evidentiran je na linijama ka Ljubljani od 53 odsto, odnosno 5.600 putnika, Diseldorfu 45 odsto ili 2.000 putnika i Kopenhagenu 44 odsto ili 2.400 putnika, u odnosu na 2014. godinu. Dodatno, rast je zabilježen i na destinacijama prema Londonu od 23 odsto, Frankfurtu 11 odsto, Parizu 10 odsto i Cirihu 4 odsto, dok su destinacije Rim i Beč ostale na istom nivou kao i 2014. godine”, navodi se u saopštenju.

Očekivano, negativan trend u broju prevezenih putnika zabilježen je na tržištu Rusije od 18 odsto kao posljedica složene ekonomske situacije u toj zemlji, odnosno devalvacije nacionalne valute koja je dostizala i do 80 odsto, što je dalje uticalo na kupovnu moć građana i smanjenje obima putovanja.

Kada je u pitanju čarter saobraćaj, ovako značajan rast prouzrokovan je prije svega uvođenjem serije čarter letova prema Njemačkoj, i to ka gradovima Berlinu, Lajpcigu, Štutgartu, Nirnbergu i Hanoveru.

“Montenegro Airlines će kao i do sada, kontinuirano i posvećeno raditi na unapređenju avio dostupnosti naše zemlje, dovođenju što više inostranih gostiju, a sve u skladu sa potrebama turističke privrede. Podatak da je u 2015. godini Montenegro Airlines prevezao 35 odsto od ukupnog broja avio putnika koji su boravili u Crnoj Gori, jasan je pokazatelj da nacionalni avio prevoznik predstavlja najznačajniji faktor razvoja turističke privrede i da čak u eri snaženja niskobudžetnih kompanija uspijeva da sačuva svoju poziciju na tržištu”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com