Home / NOVOSTI / Društvo / NJEMAČKA U ŠOKU: Afrički migranti silovali žene širom Njemačke u novogodišnjoj noći!

NJEMAČKA U ŠOKU: Afrički migranti silovali žene širom Njemačke u novogodišnjoj noći!

Silovanja, maltretiranja i pljačkanja žena dogodila su se u više većih njemačkih gradova.
“Potpuno je neprihvatljivo da naši gradovi postanu zone bezakonja. Naši građani i naši gosti moraju da se osjećaju bezbjedno”, rekla je gradonačelnica Kelna Henrijet Reker uoči današnjeg kriznog sastanka na kom predstavnici politike i policije analiziraju kako je u novogodišnjoj noći došlo do eskalacije nasilja kada je, prema sadašnjim saznanjima, grupa od preko hiljadu mitranata iz arapskog, to jest sjevernoafričkog područja, počela da divlja na i oko glavne željezničke stanice u Kelnu.Preko 1.000 migranata divljalo i silovalo u nvoogodišnjoj noći! 

Tom prilikom je došlo do masovnog seksualnog zlostavljanja žena, pljački a prijavljen je i jedan slučaj silovanja.

“Bilo je strašno, bilo ih je na stotine, opkolili su nas i seksualno napastovali”, ispričala je za Kelner štajtancajcer jedna od oko stotinjak Njemica koje su podnijele krivičnu prijavu.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije Ralf Jeger najavio je da će policija “sistemski” obraditi svaki slučaj i da će ubuduće biti pojačano prisutna na osjetljivim mjestima.

“Mi ne možemo da prihvatimo da se grupe muškaraca iz sjeverne Afrike organizuju da bi drskim seksualnim napadima ponižavali bespomoćne žene”, rekao je Jeger.

Siledžije su azilanti iz sjevernoafričkih zemalja, starosti od 15 do 35 godina, koji, s obzirom da nemaju izgleda da dobiju trajni izbjeglički status, u Njemačku ciljano dolaze da bi se bavili kriminalom dok traje obrada njihovog zahtjeva.

Pošto su događaji iz Kelna dospjeli u medije, i iz drugih gradova kao što su Hamburg i Štutgart stigle su vijesti o sličnim slučajevima. Portal Hafington post piše da je trgovina drogom u Kelnu i drugim većim njemačkim gradovima “čvrsto u rukama” sjevernoafričkih bandi, koje u prihvatilištima za izbjeglice regrutuju nove kriminalce. Osim trgovinom drogom, te bande bave se i organizovanim džeparenjem i provalama u stanove i automobile. Međutim, napadi na žene predstavljaju novu dimenziju nasilja, rekao je predsjednik uprave policije Kelna Volfgang Abers.

Političari u Kelnu strahuju da bi ovo nasilje moglo da se ponovi u februaru, kad poznati karneval privuče preko milion gostiju iz cijelog svijeta.

“Dugo smo ih smatrali tabuom, ali konačno moramo da se suočimo s normama muškog ponašanja u muslimanskoj kulturi koje odobrava nasilje”, poručila je preko Tvitera bivša ministarka porodice Kristina Šreder. Ona je i ranije upozoravala na “mačo kulturu” muškaraca iz tradicionalnih islamskih djelova svijeta koji poslednjih mjeseci dolaze u Evropu.

(Jutarnji.hr)

https://www.youtube.com/watch?v=X81pvgcFaG8

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com