Rađenović ponovo u Tužilaštvu: Iz zatvora bi mogao izaći 13. januara? - Volim Podgoricu

Rađenović ponovo u Tužilaštvu: Iz zatvora bi mogao izaći 13. januara?

Bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović pregovarao je danas u Tužilaštvu o priznanju krivice, a iz zatvora bi mogao izaći do 13. januara. Tada mu, kako je CdM-u kazao advokat Željko Đukanović, ističe petomjesečni pritvor.

Pregovori o sporazumu između bivšeg predsjednik Opštine Lazara Rađenovića, jednog od osumnjičenih za višemilionske malverzacije u Budvi i Specijalnog tužilaštva danas su nastavljeni. Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, dogovor još nije postignut.

Ipak, nekadašnji prvi čovjek Budve iz spuškog zatvora bi mogao izaći već naredne sedmice. Njegov advokat Željko Đukanović za CdM objašnjava i zbog čega.

“To nema veze sa sporazumom o priznanju krivice. Svima koji su bili uhapšeni zbog ovih krivičnih djela početkom avgusta, ističe petomjesečni pritvor. Postoji hipotetička mogućnost da on i ostali izađu iz pritvora 13. januara. Postoji mogućnost puštanja, ali ništa nam niko još nije rekao”, kazao je CdM-u Đukanović.

Ono što je sigurno je da su svi svjedoci saslušani, te da nema više nikoga koga bi Tužilaštvo u ovom slučaju moglo pozvati.

“Da li će Tužilaštvo tražiti produženje pritvora, to ne znamo”, istakao je Đukanović.

Od avgusta ove godine, kada je zajedno sa još šest osoba uhapšen, protiv Rađenovića podnijete su čak četiri krivične prijave zbog sumnje da je kao prvi čovjek Budve zloupotrebom položaja, sa još desetak osumnjičenih, oštetio budvanski budžet za više od 20 miliona eura. Naime, zbog navodnih malverzacija u poslovima izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz, sredinom avgusta u Budvi uhapšeno je 14 osoba.

U “slučaju Jaz” sumnjiče se da su grad oštetili za 2.100.000 eura u korist Gugi komerca, a u “slučaju TQ Plaza” za skoro osam miliona eura tako što su se odrekli ugovorenog poslovnog prostora u ovom objektu u korist “Trejd junika”, a zauzvrat uzeli parking prostor znatno niže vrijednosti. Osim za ova dva predmeta, Rađenović se sumnjiči i to zbog malverzacija prilikom kupoprodaje državnog zemljišta u selu Prijevor iznad Jaza. Plac u Prijevoru se nalazio iznad Jaza, a prodat je na licitaciji po veoma niskoj cijeni nevladinoj organizaciji AMD Budva.

Zbog sumnje da su oštetili budžet Opštine Budva za osam miliona eura nedavno je podnijeta krivična prijava protiv Rađenovića i još šest osoba.

Oni se sumnjiče da su izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda nanijeli štetu Opštini od oko 8.000.000 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com