Džihadisti objavili prijetnju Balkanu: Gorjećete, trovaćemo vas! - Volim Podgoricu

Džihadisti objavili prijetnju Balkanu: Gorjećete, trovaćemo vas!

U najnovijoj pretnji Islamska država (ID) prijeti da će Balkan postati mjesto s kojeg će pokoriti Evropu. “Pokorićemo hriršćanske zemlje, ubijati i trovati, i osloboditi svoju braću, a sve u ime Alaha”, poručuju na snimku objavljenom na zvaničnom kanalu ID “Al Hayat-u”.

“To je zemlja poznata po moćnim planinama u kojima su vjekovima žarile žestoke borbe. Sada je postala novi front za muslimane, novi štit protiv krstaške Evrope,” navodi se na početku video-snimka pod nazivom “Honor is in jihad” (čast je u džihadu).

Narator na engleskom jeziku hvali militante ID kao hrabre vojnike i zove ih “Alahovom vojskom”.

U snimku se pojavljuje i nekoliko bosanskih džihadista, među njima i džihadista pod imenom Abu Džihad, koji na bosanskom jeziku zahvaljuje Alahu.

“Hvala uzvišenom Alahu na blagodatima koje nam je podario. Hvala uzvišenom Alahu koji nas je spojio s našom braćom iz svih djelova svijeta. Nama je čast i ponos da se predstavimo da smo porijeklom s balkanskih područja,” govori Džihad na snimku. Pozivajući se na Alahove riječi tvrdi da džihaditi moraju da “izbave narod milom ili silom iz tame na svjetlo”.

Kasnije se u videu pojavljuje još boraca iz područja BiH, a svi redom pozivaju na džihad i rat.

“Ako treba postavite im eksplozive u automobile, stavite im otrov u piće. Neka crknu. Vi to možete, Alah će vam pomoći,” govori jedan od boraca koji je u uniformi Oružanih snaga BiH.

U snimku se spominje čitava istorija balkanskih zemalja, te ističe kako su muslimani u tim državama poniženi.

“Krstaši žele da iskorijene trag islama na Balkanu. Naša djeca su ubijena, a sestre mučene i silovane.”

Jedan od bosanskih islamista priča kako je hrišćanska Evropa dozvolila da se muslimani kolju kao ovce tokom 90-ih godina.

“Pripremaju vas da budete ovce spremne na sledeći genocid i na sledeće klanje” poručuje Abu Muhamed pozivajući muslimane da se pridruže Islamskoj državi.

Na snimku se pojavljuju i borci ID s Kosova, iz Makedonije, Albanije.

“Ubićemo vas, sa eksplozivnim pojasima, tako mi Alaha borit ćemo se protiv vas sve dok Alahova riječ ne bude gornja,” poručuje borac s Kosova.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com