PONOVO HAOS U FRANCUSKOJ: Novi TERORISTIČKI NAPAD! - Volim Podgoricu

PONOVO HAOS U FRANCUSKOJ: Novi TERORISTIČKI NAPAD!

Čovjek naoružan nožem, za koga se sumnja da je opasan eksplozivom, ubijen je kada je pokušao da uđe u policijsku stanicu u Parizu.

Prema izjavama svjedoka, napadač je vikao “Alah akbar” prije nego što su ga policajci ubili. Incident se dogodio u danu u kom Francuska obilježava godišnjicu napada na “Šarli ebdo”.

Kako javljaju izvještači sa lica mjesta, specijalni tim francuske policije pomoću robota ispituje tijelo, kako bi se ustanovilo da li je napadač zaista nosio eksplozivni prsluk.

Svjedoci kažu da su policajci ispalili između dva i četiri metka u čovjeka “koji se zatrčao ka čuvarima na ulazu u policijsku stanicu” u 18. arondismanu na sjeveru Pariza.

Jake policijske snage su blokirale pristup kvartu, dvije obližnje škole su evakuisane, radnje u blizini su zatvorene, a stanarima okolnih zgrada je rečeno da zatvore vrata i prozore, ne izlaze na balkone i ne napuštaju svoje domove.

“Moguće je da je napadač imao eksplozivni pojas ili prsluk. Čovjek je pokušao da napadne policajce ispred stanice, a oni su odgovorili vatrom”, rekao je policijski zvaničnik.

Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se muškarac u farmerkama i sivoj jakni kako leži ispred ulaza u stanicu.

Ministar policije Bernar Kaznev uputio se na lice mjesta.

Francuska danas obilježava godišnjicu terorističkog napada na redakciju lista “Šarli ebdo”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com