Odbjegli Ivan Vujović pištolj krio u zidu ćelije - Volim Podgoricu

Odbjegli Ivan Vujović pištolj krio u zidu ćelije

Pištolj kojim je odbjegli zatvorenik Ivan Vujović prijetio stražarima bjelopoljskog zatvora, nakon čega je pobjegao, bio je sakriven u zidu njegove ćelije.

Kako „Dan” saznaje iz zatvora, Vujović je duže vremena planirao bjekstvo, kao i pogodan termin da iskoristi pištolj.

Nadležni provjeravaju kako je osuđenik nabavio pištolj. Takođe, ispituje se da li je oružje koje je imao kod sebe nabavio on ili osuđenik Jovica Zindović, koji je pobjegao dva mjeseca prije njega. Naime, Zindović i Vujović su bili u istoj ćeliji do bjekstva. Sumnja se da su oružje imali još dok su bili cimeri, ali da je Zindović izabrao da pobjegne bez prijetnji pištoljem.

Provjerama koje su obavljene nakon bjekstva Vujovića utvrđeno je da nedostaje službeni pištolj stražara u bjelopoljskom zatvoru Nikole Konatara, protiv kojeg je pokrenut postupak zbog bjekstva osuđenika.

Pored Konatara, postupak je pokrenut i protiv njegovih kolega Pstra Šukovića i Slaviše Kljajevića. Sva trojica stražara su suspendovana zbog ovog slučaja. Ministarstvo pravde i uprava ZIKS-a tokom kontrole u bjelopoljskom zatvoru utvrdili su da je nestao pištolj koji je dužio Konatar, a prilikom pretresa ćelija pronađeno je, između ostalog, šest mobilnih telefona i osam improvizovanih bodeža.

Zbog osnovane sumnje da su počinili teške disciplinske prekršaje, pokrenut je disciplinski postupak i suspenzija prema službenicima zatvora u Bijelom Polju Nikoli Konataru, Petru Šukoviću i Slaviši Kljajeviću. Takođe, izvršena je detaljna kontrola naoružanja službenika obezbjeđenja i magacina zatvora, pri čemu je ustanovljeno da nedostaje pištolj marke TT 7,62 mm, koji je, shodno ličnom zaduženju, dužio službenik obezbjeđenja Nikola Konatar. Uprava ZIKS-a juče je informisala nadležne državne organe o detaljima te kontrole saopšteno je nakon kontrole u bjelopoljskom zatvoru.

„Dan” iz pouzdanih izvora saznaje da je Vujović dijelio zatvorsku ćeliju sa Jovicom Zindovićem dok taj Pljevljak nije pobjegao iz zatvora. Pretpostavlja se da je Vujović još u tom periodu došao u posjed pištolja kojim je prijetio stražarima prilikom bjekstva.

Nakon Vujovićevog bjekstva, direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Miljan Perović naredio je da se izvrši opšti pretres svih zatvorskih cjelina u bjelopoljskom zatvoru.

Pretres je izvršen od strane više desetina službenika ZIKS-a Podgorica, pri čemu su pronađene i oduzete stvari koje prema zakonskim propisima ne smiju da budu u posjedu zatvorenika. Pronađeno je i oduzeto šest mobilnih telefona, 15 punjača za mobilni telefon, šest SIM kartica za mobilni telefon, osam improvizovanih bodeža i pet fleš memorija. Pronađene i oduzete stvari, uz zapisnik, biće predate na dalje postupanje Centru bezbjednosti Bijelo Polje, piše u saopštenju.

Zbog čestih konflikata u spuškom zatvoru, Ivan Vujović je još 2013. godine po kazni prebačen u Bijelo Polje, gdje je služio 14-godišnju kaznu za ubistvo Radomira Savovića 7. maja 2008. godine u Podgorici. Prema navodima iz presude, on je sačekao Savovića da izađe iz picerije „Primicija”, a dok je prelazio ulicu, pritrčao mu je s leđa i ispalio više metaka u njega. Savović je izdahnuo na licu mjesta. Po ocjeni suda, Vujović je počinio ubistvo zbog osvete jer ga je Savović 27. marta 2008. pretukao u lokalu „Stara Crna Gora” u Budvi i nanio mu teške povrede.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com