Podgoričanin zvani Pobro slavio Badnji dan pucajući po svom stanu - Volim Podgoricu

Podgoričanin zvani Pobro slavio Badnji dan pucajući po svom stanu

Podgoričanin Boban Laković (31), zvani Pobro, obilježio je Badnje jutro na krajnje neobičan način – pucajući po zidovima svoga stana, u podgoričkom naselju Zabjelo, pišu Dnevne novine.

Laković u policijskim evidencijama važi za bezbjednosno interesantnu osobu, a javnosti je poznat po više vatrenih obračuna sa takozvanim “zagoričkim klanom”, u kojima je i sam bio ranjavan.

Dnevne novine saznaju da se ovaj težak incident dogodio 6. januara u četiri sata ujutro, kada je Laković, kako se sumnja, ispalio tri metka u zidove stana, u kojem je bio sam sa djevojkom B.J.

Policija upala u stan, zatekla haos

Saznavši za ovaj incident, podgorička policija veoma brzo je obezbijedila naredbu Osnovnog suda i pet sati kasnije, tačnije u devet ujutro, upala je u stan tada već pospanog Lakovića, u kojem je u tom trenutku bio sam.

“Prilikom pretresa u stanu je nađen pištolj ‘tetejac’ sa metkom u cijevi, a na zidovima tri rupe, dok su čaure bile na podu. Ekipa krim tehničara obavila je uviđaj, a Laković je privreden i zadržan u policijskom pritvoru”, kazao je sagovornik DN iz policije, objašnjavajući da je tokom postupka saslušana i djevojka B.J.

Dva pištolja u blizini

Laković je u minulom periodu više puta bio predmet policijskih kontrola. Sredinom novembra, policija je u blizini lokala “Berlin” u Njegoševoj ulici zatekla petoricu muškaraca, uskomešanih prilikom zaustavljanja interventne ekipe, a među njima bio je i Laković. U njihovoj neposrednoj blizini nađena su dva odbačena pištolja  “CZ” kalibra 9 mm sa 11 metaka u okviru i “Vis” 9 mm sa sedam metaka, za koje je odgovornost preuzeo Dejan Radulović (43).

Krajem avgusta, Laković je takođe bio predmet policijskih provjera, kada je od njega privremeno oduzet automobil “reno megan”, radi utvrđivanja da li se nalazi na nekoj od domaćih ili međunarodnih potjernica. Tog mjeseca oduzeta su vozila još nekoliko osoba, popularih u kriminalnom miljeu.

Jedni u Spužu, drugi na skijanju

Dnevne novine saznaju da je podgorička policija i u prazničnim danima nastavila sprovođenje kontrola bezbjednosno interesantnih osoba. Međutim, u velikoj mjeri posao joj je olakšala činjenica da se većina pripadnika takozvane zagoričke grupe trenutno nalazi u spuškom zatvoru, zbog nedavnog sukoba sa policijom u noćnom klubu “Velvet”, ali i zbog drugih krivičnih djela.

Osim toga, pripadnici drugih grupacija novogodišnje praznike uglavnom su provodili u drugim gradovima – na Crnogorskom primorju i domaćim i inostranim skijalištima. Tako u dosadašnjim prazničnim danima nije zabilježen nijedan težak incident.

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything such as this prior to. So nice to uncover somebody by incorporating original ideas on this subject. realy appreciation for beginning this up. this website is one area that is required on the web, a person if we do originality. beneficial task for bringing something totally new towards the world wide web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com