U napadima na žene u Njemačkoj učestovali i migranti iz Srbije i SAD - Volim Podgoricu

U napadima na žene u Njemačkoj učestovali i migranti iz Srbije i SAD

U napadima na žene u Kelnu tokom novogodišnje noći učestvovali su i tražioci azila uglavnom sa Bliskog istoka, a identifikovani su i jedan iz Srbije, jedan američki i dva njemačka državljana.

Portparol njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Tobijas Plate rekao je na konferenciji za štampu da je savezna policija identifikovala 31 lice koje je učestvoalo u nasilju, a da je 18 od njih podnijelo zahtjev za azil.

On je dodao da se većina od 32 krivična djela koja je dokumentovala policija te noći odnosi na krađu i tjelesne povrede.

Tri se odnose na seksualne napade, prenosi Rojters.

On je rekao da je među 31 osumnjičenim koji su ispitani bilo devet Alžiraca, osam Marokanaca, pet Iranaca i četiri Sirijca.

Među onim koji su osumnjičeni za krivična djela te noći bila su i dva njemačka državljanina, jedan Iračanin, jedan iz Srbije i jedan američki državljanin.

MUŠKARCI IZ SIRIJE I AVGANISTANA NAPADALI ŽENE U AUSTRIJI!

Austrijskoj policiji javile su se žene koje su u Salcburgu u novogodišnjoj noći pretrpjele seksualne napade slične onim u njemačkom gradu Kelnu, prenosi danas bečka štampa. Muškarci porijeklom iz Avganistana i Sirije su osumnjičeni da su na javnim mjestima napadali žene tokom dočeka Nove godine.

Policija ističe da nije željela da zataška ove slučajeve i objašnjava činjenicim da kasno objavljivanje informacija o napadima na žene u Salcburgu da su se, nakon brojnih medijskih izvještaja o napadima u Njemačkoj, tek sada javile žene koje su isto doživjele u austrijskom gradu. Štampa u Beču prenosi da su podnijete prijave za seksualne napade i krađu.

Tri žene su napadnute u novogodišnjoj noći nadomak centra u Beču, najpre nepristojnim dodirima, a poslije toga su i pokradene. U Salcburgu je jedna 22-ogodišnja žena podnijela prijavu pošto je u novogodišnjoj noći na trgu Rezidenc plac, gde je priređen doček, od nepoznatih lica seksualno napadnuta. Muškarci stranog porijekla su, kako se navodi, u grupi od osam do deset osoba nasrnuli na ženu i potom joj i ukrali mobilni telefon.

Policija je, takođe, saopštila da je jedan 24-ogodišnji Avganistanac seksualno uznemiravao jednu 28-ogodišnju ženu u jednom kafiću, nakon čega je reagovalo obezbjeđenje, koje ga je zadržalo do dolaska policije. Prijavljena su i dva slučaja u kojima je Avganistanac (28) seksualno ugrožavao jednu 58-ogodišnju Austrijanku, na trgu Rezidenc plac, a nedaleko od tog mjesta jedan Sirijac (24) nasrnuo je na 20-ogodišnju Njemicu.

“Policija istražuje da li se radi o organizovanim napadima, odnosno da li postoji veza između napadača u tim slučajevima”, objasnila je portparol policije Valeri Hilebrand.

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner istakla je da će policija svaki slučaj pojedinačno odlučno i bez tolerancije istražiti.

“Potpuno je nebitno da li se radi o izbjeglicama, podnosiocima za dobijanje azila ili Austrijancima. Jedno je jasno – mi žene nećemo dozvoliti da nam bilo ko ograniči slobodu kretanja na javnim mjestima”, poručila je Mikl-Lajtner.

(Večernje novosti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com