Životni put Lare Milić: Od plavokosog dječaka do atraktivne crnokose žene - Volim Podgoricu

Životni put Lare Milić: Od plavokosog dječaka do atraktivne crnokose žene

Ostala je na ulici sa samo 18 godina. Shvatila je da nema mjesta očajanju i sa jednom torbom i novim identitetom zakoračila je u novi, za nju bolji svijet. – Ja sam Lara Milić transeksualna osoba iz Beograda, imam 26 godina, po zanimanju sam strukovna medicinska sestra, ponosno započinje svoju priču sagovornica CdM-a koja je prešla trnovit put od plavog, nestašnog dječaka do dominantne dame.

Priča o podgoričkom gej crossdresser-u Milunki izazvala je različite reakcije, ali i podstakla one, koji su prošli kroz slična životna iskušenja, da svoju priču podijele sa čitaocima CdM-a.

Jedna od njih je i Lara Milić, koja je u ranom djetinjstvu shvatila da je curica zarobljena u tijelu dječaka. Kako su godine prolazile sve više je razmišljala o sebi kao ženi, zamišljala idealnog muškarca, maštala o vjenčanju u bijeloj dugoj haljini na obali mora. Godine su prolazile, a onda je došao red na važne životne odluke.

“Kada sam krenula u Medicinsku školu odlučila sam da napustim porodicu i osamostalim se kako bi došla do izražaja ta žena u meni. Roditelji su oduvijek znali da sam homoseksualnog opredjeljenja, ali ne i da krijem žensku stranu. Nakon završetka prve godine Medicinske škole odlučla sam da to otkrijem i javno”, kaže Lara.

Nije bila feminiziran dječak, ali se uvijek bolje osjećala u ženskoj garderobi. Dugogodišnju borbu dvije strane ličnosti riješila je da prekrati kad je postala punoljetna.

“Moje dugogodišnje mučenje završilo se jednog jutra kada sam ustala i shvatila da više nema čekanja. Uletjela sam u kupatilo, dohvatila se pjene za brijanje i brijača i krenula svojim trnovitim putem”, ističe Lara.

Njeni roditelji reagovali su burno kada su shvatili da je njihov plavi, poslušni dječak postao izrazito vitka, atraktivna crnka. Tada su i krenuli problemi u porodici.

“Tu je bilo svega – svađe, tuče, maltretiranja, brige šta će reći komšiluk, pitanja šta sam to uradila od sebe, kako sam mogla, ko mi je isprao mozak. Onda nastaje haos. Ostajem bez roditelja, prijatelja, toplog doma i krova nad glavom”, prisjeća se naša sagovornica.

Kome god da se obratila naišla je na zatvorena vrata, ali stvari nije prepustila slučaju i odlučuje da sama stvori šanse za uspjeh.

“Koji god broj telefona da sam okrenula svi su mi spuštali slušalicu rečenicom: “Sam si kriv”. Na koja god vrata da sam pokucala svi su rekli: “Zvaćemo te” i opet ih zatvarali sa arogantnim osmjehom. Odlučujem da nađem posao i pokušam da se ostvarim. Odlazim u inostranstvo i, kako bih preživjela, postajem profesionalna domino dama”, nastavlja priču Lara.

Problemi su je pratili u stopu. Imala ih je u pošti, banci, bolnici, prije svega zbog novog identiteta. Ipak, bila je istrajna, izborila se za svoje mjesto pod suncem i sa ponosom sada izgovara svoje ime.

A da bi bila žena u pravom smislu te riječi, Lara je započela proces promjene pola. Do sada je odradila nekoliko operacija.

“Radila sam lice, stavila silikone, vadila sam rebra da bih imala ženski struk i srećna koračam ka danu kada ću se krunisati kao prava žene”, naglasila je ona.

Djeluje možda nevjerovatno, ali probleme u javnosti do sada je imala samo sa ženama. Nikada nije napadnuta, “samo” je trpjela aroganciju, podsmijehe i ružne riječi. Muškarci je, kaže, stalno obasipaju pažnjom što joj laska.

“Često prilaze kada izađem u grad – šalju piće, traže brojeve telefona, obasipaju poklonima i komplimentima kako bi mi skrenuli pažnju”, pohvalila se Lara.

Međutim, njeno srce je jednostavnošću i ljubavlju osvojio misteriozni Crnogorac zbog koga se i preselila u Podgoricu. Kaže da joj je partner dao još veću želju za životom.

“Uz njega sam se zaljubila i u predivnu Crnu Goru, njene planine, rijeke, mostove i more. U njoj se osjećam bezbjedno i sigurno”, ističe Lara.

Lara sada živi život iz bajke uz svog dečka i prijateljicu koja joj je svih ovih godina bila podrška.

“Sada je i ona presrećna što je napokon dobila mene Laru Milić koju je cijelog života željela”, zaključila je za CdM Lara.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com