VLADIN PROJEKAT JEFTINIH STANOVA 1.000+: Pogledajte ko će imati prvenstvo - Volim Podgoricu

VLADIN PROJEKAT JEFTINIH STANOVA 1.000+: Pogledajte ko će imati prvenstvo

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je, nakon odličnih rezultata prvog projekta Hiljadu plus stanova, nastavak jedne takve pozitivne priče smatralo svojom obavezom, saopštio je resorni ministar Branimir Gvozdenović.

On je agenciji Mina biznis kazao da se Ministarstvo odlučilo na nastavak projekta cijeneći značaj činjenice da se njime rješava jedno od životno važnih pitanja građana Crne Gore.

“Projekat će biti nastavljen i u ovoj godini sa istim ciljem, a to je pomoć u rješavanju stambenog pitanja za oko 500 domaćinstava, odnosno preko 1,5 hiljada građana sa srednjim i nižim primanjima, koji po tržišnim uslovima ne mogu riješiti stambenu potrebu”, rekao je Gvozdenović.

On je podsjetio da je vrijednost projekta 20 miliona eura.

“Koncept je sličan onome iz 2011. godine, uz jednu, za građane značajnu izmjenu – visina kamate je 3,99 odsto. Dakle i u ovom dijelu smo napravili korak više, kako bismo dalje olakšali učeće građana u skladu sa njihovom platežnom sposobnošću”, naveo je Gvozdenović.

Dugoročni krediti se, kako je podsjetio, dodjeljuju korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, bračnim supružnicima koji imaju do 35 godina starosti i ostalim korisnicima.

“Prioritet u ostvarivanju prava na rješavanje stambene potrebe u projektu imaju samohrani roditelji, odnosno staratelji, osobe sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član osoba sa invaliditetom, kao i sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici”, kazao je Gvozdenović.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com