PODGORICA: Domovi zdravlja nisu zatvoreni - Volim Podgoricu

PODGORICA: Domovi zdravlja nisu zatvoreni

Domovi zdravlja Podgorica, Danilovgrad i Cetinje u punom obimu i kapacitetu pružaju sve zdravstvene usluge koje su im po rješenju Ministarstva zdravlja određene, saopštili su iz tih zdravstvenih ustanova i naglasili da su netačne informacije da im je zdravstvena inspekcija zabranila rad.

Kako su objavile Dnevne novine, Uprava za inspekcijske poslove je saopštila da je zabranila rad domovima zdravlja Podgorica, Danilovgrad i Cetinje, ne navodeći zbog čega je tim zdravstvenim ustanovama izrečena mjera zabrane.

U zajedničkom reagovanju domova zdravlja Podgorica, Danilovgrad i Cetinje navodi se da oni kvalitetno, u punom obimu i kapacitetu pružaju sve zdravstvene usluge koje su im po rješenju Ministarstva zdravlja određene, kao referentnim zdravstvenim ustanovama na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

“Tako da su netačni navodi, objavljeni u pojedinim medijima da je ovim zdravstvenim ustanovama zdravstvena inspekcija zabranila rad”, kaže se u reagovanu.

Navodi se da je, shodno ovlašćenjima zdravstvenog inspektora, prema Zakonu o zdravstvenoj inspekciji, tokom prošle godine, obavljena kontrola rada, između ostalih i domova zdravlja Podgorica, Danilovgrad i Cetinje.

Kontrolom je, kako se navodi, utvrđeno se u ovim zdravstvenim ustanovama sve zdravstvene usluge pružaju u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, a jedino je utvrđeno da ne ispunjavaju uslove za sanitetsko obezbjeđenje javnih skupova i sportskih manifestacija, jer te poslove, od osnivanja Zavoda za hitnu medicinku pomoć, obavlja isključivo taj Zavod.

“Zato je od strane inspektora zabranjeno obavljanje samo ovog segmenta rada, a ne i ostalih djelatnosti iz djelokruga rada domova zdravlja. Od vremena izricanja ove zabrane, ni jedan dom zdravlja ne obavlja poslove sanitetskog obezbjeđenja javnih skupova i sportskih manifestacija”, kaže se u reagovanju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com