PODGORICA : Dračani neće parking ispred svojih kuća - Volim Podgoricu

PODGORICA : Dračani neće parking ispred svojih kuća

Agencija za izgradnju grada počela je juče radove na prilaznoj ulici školi.

Mještani Drača, kod Osnovne škole “21. maj”, pobunili su se zbog započetih radova na uređenju prilaza školi, tvrdeći da nisu u skladu sa DUP-om.

„Ispred kuća nam prave parkinge i neke staze i jednostavno građani Drača to neće više da trpe. Ne dozvoljavamo da nam se ispred kuća prave parkinzi i šetališta mimo DUP-a“, kazao je stanovnik Drača, Saša Brnović.

Mještani ističu da nemaju ništa protiv uređenja ovog dijela naselja, ali žele da se poštuje DUP. Napomenuli su da njihove kuće nisu tu od juče, te da ima kuća koje su na toj lokaciji i preko 150 godina.

“Svi su mještani saglasni sa poštovanjem DUP-a i ovo je udar na porodice koje ovdje žive vjekovima”, dodao je Brnović.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice juče je započela je radove na uređenju saobraćajnice i prilaza Osnovnoj školi “21. maj”.

Mještani tvrde da ih niko nije konsultovao u vezi sa navedenim radovima, a tvrde da je pet porodica direktno ugroženo samim rješenjem. Stoga su kontaktirali predstavnike Agencije.

“Oni su nam rekli da imaju neke svoje privremene odluke, a obično su njihove privremene odluke trajne”, rekao je Brnović.

Apsurdno je, tvrde mještani, da uređenje prilaza školi podrazumijeva pravljenje parkinga, kad škola već ima parking od nekih 200 mjesta.

“Prave parkinge ljudima i pješačke staze za đake, bukvalno ljudima ispred kuća, tako da sjutra ne možete izaći iz svog dvorišta”, istakao je mještanin Dragan Radović.

Brnović je istakao da je takođe problematično što je i sama Osnovna škola “21. maj ” pod sudskim sporom. On je dodao da škola nema sve potrebne papire, te da je devet porodica u sporu sa državom zbog nadoknade imovine, već 11 godina.

“Došlo se do toga da se pravi put do nečega što je nelegalno. Po DUP-u prilaz je sa sasvim druge strane”, dodao je Brnović.

Radović razumije da problemi nastaju jer prilaz školi vodi putem od mosta Kapadžića, ispod Drača, koji je uzak i sa dosta kuća.

“Mi samo tražimo da se pronađe rješenje koje će odgovarati svim stranama, a koje će ujedno biti u skladu sa DUP-om”, istakao je on.

Radović je dodao da mu nije jasno, zbog čega se Cvijetinom brijegu, koji u prvoj zoni, posvećuje tako malo pažnje, navodeći da su među posljednjima dobili kanalizaciju.

“Samo tražimo da neko dođe i ljudski razgovara sa nama, da nađemo neko zajedničko rješenje”, kazao je Radović.

Zbog izgradnje prilaza školi i parkinga do 24. januara zabranjen je saobraćaj u prilaznoj ulici školi.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com