Telekom i m:tel ne strijepe od Netfliksa - Volim Podgoricu

Telekom i m:tel ne strijepe od Netfliksa

Vodeća svjetska internet striming televizija Ntefliks, koja je od skoro dostupna i u Crnoj Gori, donijela je nešto što do sada nijesmo imali-mnoštvo najpopularnijih serija, emisija i sjajne dokumentarne programe. Dakle, za nisku cijenu nećete više morati da tragate za novim epizodama vaše serije jer ćete sve imati na jednom mjestu. Stoga se s razlogom postavlja pitanje kako će Netfliks uticati na domaće operatere?

Nastup Netfliksa na našem tržištu je za kompaniju m:tel očekivan i njima je drago što je Crna Gora jedna od zemalja gde je ovaj servis postao dostupan.

“Pojavom Netfliksa naša pozicija će dodatno ojačati”, uvjerava Ana Martinović, portparol kompanije.

Kompanija je svoju TV ponudu bazirala na preko 150 kanala u osnovnom paketu koji su, kaže Martinović, odlična kombinacija lokalnih i regionalnih kanala, muzičkih, edukativnih, kanala za djecu, a takođe imaju veoma dobar izbor i filmskih kanala.

“Posebno smo fokusrani na razvoj lokalnog sportskog, filmskog, edukativnog, muzičkog i informativnog sadržaja. Samim tim Netfliks nam nije konkurencija po pitanju sadržaja, ali će pomoći popularizaciji našeg kvalitetnog Interneta”, ističe za CdM Martinović.

M:tel ulaže velika sredstva u razvoj jake optičke infrastrukture u Crnoj Gori kako bi svim korisnicima omogućio kvalitetan Internet što je i preduslov za gledanje Netfliks-a.

“Samim tim smatramo da će porasti potražnja za našim BOX paketa koji predstavljaju kombinaciju Interneta, TV i fiksne televizije za veoma povoljnu cijenu”, kazala nam je Martinović.

Crnogorski Telekom je u septembru prošle godine obogatio ponudu kroz partnerstvo sa Pickboxom koji nudi veliki broj serijskih i filmskih naslova koji su titlovani i dostupni korisnicima.

“Korisnik koji se pretplati na ovaj servis, sadržaju može pristupiti u bilo kom trenutku kroz Extra TV meni. Pickbox se može aktivirati kao poseban paket, a za korisnike Extra Trio Maxi paketa je već dostupan u okviru mjesečne pretplate.  Takođe, od decembra su u ponudu uključena i dva nova kanala Cinestar TV Premiere 1 i 2 koji nude vrhunske filmske sadržaje, a za sve korisnike osnovnog paketa besplatni su do 1. marta. Uz filmske kanale koji su od ranije dostupni, to je dodatno obogatilo ponudu ovih sadržaja na Extra TV-u”, kazao je CdM-u Ivan Vukčević iz ove kompanije.

Stoga on ne smatra da će bogati sadržaj Netfliksa ugroziti gledanost njihovih sadržaja.

“Netfliks je napredan servis koji će nam biti zdrav konkurent. Radujemo se što crnogorsko tržište napreduje i sazrijeva i što će javnost imati više legalnih izvora filmskog i serijskog sadržaja. Pored Pickboxa i Extra TV nudi i HBO on demand (videoteka) i HBO GO (internet usluga videa na zahtjev) koji se nalaze u okviru HBO premium paketa, a takodje je za korisnike Extra Trio Maxi paketa dostupan u okviru mjesečne pretplate”, ističe Vukčević.

Telekom ima i strategiju kako da “zadrže” one korisnike koji najviše televiziju gledaju zbog emisija, serija i filmova.

“Ljubitelji serijskog i filmskog programa u našoj ponudi mogu da nađu veliki broj naslova, koji se obogaćuje iz mjeseca u mjesec. U okviru Pickboxa gledaoci mogu uživati uz najatraktivnije naslove poput ”Šerloka” (sve tri sezone serije), ”Čista hemija” (kompletan serijal), ”Kuća od karata” (sve tri sezone), ”Fargo” i mnoge druge. U januaru će biti dostupne sve epizode hit serije ”Mućke” kao i naslovi serija poput ”Limitless” i ”Billions” koji će našim korisnicima biti dostupne 24 sata nakon svjetske premijere.  Takođe, u okviru HBO paketa nas očekuju novi naslovi i svjetske filmske I serijske premijere. Ovo je samo dio ponude za korisnike Extra TV servisa na koju smo jako ponosni i smatramo da ljubitelji serija i filmova mogu da nađu dovoljno naslova koji će se u budućnosti konstatno obnavljat”, kazao nam je Vukčević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com