Zaplijenjeno pola kilograma marihuane, oduzete cigarete vrijedne 11.000 eura - Volim Podgoricu

Zaplijenjeno pola kilograma marihuane, oduzete cigarete vrijedne 11.000 eura

Službenici granične policije su kod jednog albanskog državljanina pronašli i zaplijenili oko pola kilograma marihuane, dok su od crnogorskog državljanina oduzeli 5.500 paklica cigareta vrijednosti oko 11.000 eura.

Naime, službenici granične policije Tuzi su 8. januara na Graničnom prelazu Božaj kontrolisali pješaka E.H. (23) iz Bajze – Republika Albanija.

Službenici granične policije su posumnjali da E.H. posjeduje skrivene stvari ili predmete koje pokušava da prokrijumčari u Albaniju.

“Pregledom i pretresom u torbi E.H. pronađeno je veće pakovanje sa sadržanjem materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 500 grama”, kazali su u Upravi policije.

Albanski državljanin i droga predati su Odsjeku za borbu protiv droge – Grupi Podgorica koja je o događaju obavijestila zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici.

“Osumnjičeni E.H. je uhapšen i uz krivičnu prijavu je priveden Zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je droga upućena Forenzičkom centru radi vještačenja”, kazali su u Upravi policije.

Granična policija je 4. januara u mjestu Pilatovci – Opština Nikšić, kontrolisala putničko motorno vozilo “Ford Focus“, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao crnogorski državljanin, B.V. (51) iz Nikšića.

“Pregledom vozila pronađeno je i, zbog sumnje da je roba bila namijenjena nedozvoljenoj prodaji, oduzeto 11 paketa u kojima se nalazilo 5.500 paklica cigareta, čija vrijednost u maloprodaji iznosi oko 11.000 eura”, kazali su u Upravi policije.

Nikšićanin, vozilo i cigarete predati su službenicima Centra bezbjednosti Nikšić radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

“Službenici CB Nikšić su o događaju upoznali Zamjenika osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina i naložio da se protiv lica podnese krivična prijava u redovnom postupku. Oduzete cigarete biće predate Upravi za imovinu”, poručuju u Upravi policije.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com