PODGORICA: Porodica Bogavac koja živi od 63 eura mjesečno, dobila pomoć - Volim Podgoricu

PODGORICA: Porodica Bogavac koja živi od 63 eura mjesečno, dobila pomoć

im građanske solidarnosti mladih, kojega je Izvršni odbor Demosa formirao na jednoj od minulih sjednica, pomogao je porodici Bogavac koja teško živi.

Slučaj porodice Bogavac koja teško živi je nedavno izazvao pažnju javnosti, ali i pažnju Tima građanske solidarnosti mladih, kojega je Izvršni odbor Demosa formirao na jednoj od minulih sjednica.

Naime, porodica Bogavac živi od svega 63 eura socijalne pomoći.

Glava porodice, otac Savo, je teško bolestan, ali uprkos bolesti radi najteže fizičke poslove. Majka Marijana zbog brige o djeci: Valentini (7), Darija (9) i bebi Jeleni ne može da radi i nalazi se na birou rada. Majka kaže da djevojčice i ne znaju šta znače crtani filmovi jer nemaju televizor. Kaže i da se nikad ne bune i ne žale, iako se nerijetko dešavalo da gladne odu na spavanje. Stan u kome žive je bez namještaja, a plaćaju ga 100 eura.

Volonteri TGSM su prije nekoliko dana obišli porodicu Bogavac i uvjerili se da namještaja zaista i nema, te da djeca spavaju na krpama na podu.

“Uvidjeviši tešku i tragičnu situaciju u kojoj se porodica Bogavac nalazi, TGSM je stupio u kontakt sa humanitarnom organizacijom 28. Jun iz Amerike koja je bila voljna da proslijedi sredstva za pomoć ovoj porodici. TGSM DEMOS-a je tako zahvaljujući pomenutoj humanitarnoj organizaciji kupio i uručio ugaonu garnituru, ležaj i hranu za djevojčice, koja će im danas biti isporučena. Takođe, ovom akcijom smo stimulisali i još dobrih ljudi koji će im u toku dana odnijeti nešto od neophodnog – televizor, dvd i slično”, kazao je Koordinator TGSM Demosa Vladislav Dajković.

TGSM poziva ovim putem sve koji na bilo koji način mogu pomoći porodici Bogavac da to i urade.

“Spremni smo da omogućimo i kontakt. Tim mladih DEMOS-a će nastaviti da posredno i direktno pomaže građanima. Još jednom se zahvaljujemo organizaciji 28. Jun koja je donator ove pomoći i vjerujemo da će na sličan način biti u prilici da pomognu i drugim ugroženim porodicama”, poručuje Dajković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com