Rađenović i Tičić na slobodi - Volim Podgoricu

Rađenović i Tičić na slobodi

Nakon isteka petomjesečnog pritvora, bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović  i bivši savjetnik premijera Aleksandar Tičić napustili su zatvor u Spužu.

Pregovori o sporazumu između bivšeg predsjednika Opštine Lazara Rađenovića, jednog od osumnjičenih za višemilionske malverzacije u Budvi i Specijalnog tužilaštva završeni su juče.

Tužilaštvo je prihvatilo Rađenovićevu ponudu za sporazumno priznanje krivice-moraće da odrobija dvije godine i da plati 30.000 eura.

Rađenović se dogovorio: Dvije godine zatvora i plaća 30.000

Kako nam je rekao njegov advokat Željko Đukanović, Rađenović je potpisao dva sporazuma od kojih jedan predviđa 18 mjeseci zatvora, a drugi šest mjeseci.

“Ovih 18 mjeseci zatvora se odnosi na slučajeve za koje se tereti, a to su TQ Plaza, plato na plaži Jaz i Prijevor, dok se šestomjesečna kazna odnosi na slučajeve “Kopirajt” i “Vještica”, objasnio je Đukanović.

On je posebno naglasio da u postupku nije dokazano da je Rađenović pribavio bilo kakvu protivpravnu imovinsku korist, kako za sebe, tako i za svoju rodbinu ili prijatelje.

Rađenović je do sada osuđen jedino za slučaj u javnosti poznat kao “Košljun” i to nepravosnažno na šest godina zatvora.

Od avgusta ove godine, kada je zajedno sa još šest osoba uhapšen, protiv Rađenovića podnijete su čak četiri krivične prijave zbog sumnje da je kao prvi čovjek Budve zloupotrebom položaja, sa još desetak osumnjičenih, oštetio budvanski budžet za više od 20 miliona eura. Naime, zbog navodnih malverzacija u poslovima izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz, sredinom avgusta u Budvi uhapšeno je 14 osoba, među kojima i Tičić.

U “slučaju Jaz” sumnjiče se da su grad oštetili za 2.100.000 eura u korist Gugi komerca, a u “slučaju TQ Plaza” za skoro osam miliona eura tako što su se odrekli ugovorenog poslovnog prostora u ovom objektu u korist “Trejd junika”, a zauzvrat uzeli parking prostor znatno niže vrijednosti. Osim za ova dva predmeta, Rađenović se sumnjiči i to zbog malverzacija prilikom kupoprodaje državnog zemljišta u selu Prijevor iznad Jaza. Plac u Prijevoru se nalazio iznad Jaza, a prodat je na licitaciji po veoma niskoj cijeni nevladinoj organizaciji AMD Budva.

Zbog sumnje da su oštetili budžet Opštine Budva za osam miliona eura nedavno je podnijeta krivična prijava protiv Rađenovića i još šest osoba.

Oni se sumnjiče da su izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda nanijeli štetu Opštini od oko 8.000.000 eura.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com