Sjeverna Koreja: Spremni smo da “obrišemo” cijelu SAD - Volim Podgoricu

Sjeverna Koreja: Spremni smo da “obrišemo” cijelu SAD

“Svi naučnici i tehničari Sjeverne Koreje su veoma spremni da detoniraju hidrogenske bombe koje mogu odjednom da obrišu cijelu teritoriju SAD. Test H-bombe nije prijetnja ni za koga niti postoji namjera da se neko isprovocira“

Sjeverna Koreja tvrdi da je spremna da detonira hidrogensku bombu za koju tvrdi da odjednom može “da obriše“ kompletne Sjedinjene Američke Države.

Ovakvi komentari stigli su u jaku tenzija na Korejskom poluostrvu, nakon objave vlasti u Pjongjangu da je testirana H-bomba.

“Svi naučnici i tehničari Sjeverne Koreje su veoma spremni da detoniraju hidrogenske bombe koje mogu odjednom da obrišu cijelu teritoriju SAD. Test H-bombe nije prijetnja ni za koga niti postoji namjera da se neko isprovocira“, navodi državna novinska agencija KCNA.

Takođe, ističe se da su svi procesi koje obavlja Pjongjang stavljeni u službu napora da se spriječi neskrivena neprijateljska politika Vašingtona prema Sjevernoj Koreji.

Tenzije na Korejskom poluostrvu su dostigle do tačke ključanja saopštenjem režima diktatora Kim Džong una da je testirana hidrogenska bomba, međutim Vašington je saopštio da nema dokaza da je do toga zaista i došlo.

B92.net

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com