U bijegu od Islamske države, dolazi u Crnu Goru? - Volim Podgoricu

U bijegu od Islamske države, dolazi u Crnu Goru?

Sirijac Ali Ilhan Ismail (55), koji je ljetos uhapšen na tivatskom aerodromu, nakon što je prilikom redovne kontrole utvrđeno da ima lažni pasoš, kazao je juče na suđenju za to djelo da će u Crnoj Gori tražiti azil, te da želi izbjeglički status.
“Mene traži Al Kaida i ISIS, oni su ubili cijelu moju porodicu, imam dokaze za to”

Zanimljivo je da je ovaj Sirijac, po struci inženjer, i dalje nepoznanica nadležnim organima, koji pokušavaju zvanično da utvrde njegov identitet, pišu Dnevne novine.

Najnovije provjere idu preko turske ambasade u Podgorici, kojima se obratila sudija Momirka Marović sa namjerom da se utvrdi njegov pravi identitet.

Sudija Marović je juče obavijestila Ismaila da je od Amabasade dobila odgovor u kojem traže da im se dostave svi njegovi dokumenti iz spisa predmeta, kako bi izvršili detaljne provjere. Ismail je ranije iznio, kako je kazao, za njega bitne informacije koje bi mogle biti važne i za Crnu Goru, da navodno ISIL namjerava da otme neke Crnogorce, te da im je plan da nakon njihove otmice zauzvrat zatraže njegovo izručenje.

Njegov identitet se i dalje provjerava preko Interpola, a do sada provjere nijesu dale konkretne rezultate.

Tokom dosadašnjeg sudskog postupka došlo se do oprečnih informacija da je u stvari porijeklom iz Turske, te da ima drugo ime i prezime pod kojim se predstavljao, a utvrđeno je da je često mijenjao slike na ličnim dokumentima.

Međutim, Ali Ilhan Ismail ima objašnjenje za cijelu situaciju, i tvrdi da ga traže Al Kaida i ISIL koji su mu, kako je rekao, ubili cijelu porodicu.

“Mene traži Al Kaida i ISIS, oni su ubili cijelu moju porodicu, imam dokaze za to. Saznali su prije dva mjeseca gdje se nalazim i sve ovo sa imenima. ISIS i Al Kaida je isto, a Turska podržava ISIS i u turskoj vladi sjede pojedini članovi te organizacije. Oni hoće da otmu i neke Crnogorce, i onda će tražiti da mene izruče zauzvrat, evo vidjećete sudijo, da će tako biti”, kazao je ranije na suđenju. Nepoznanica je i to kako je uopšte uspio doći do Crne Gore sa lažnim dokumentima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com