Podgoričanin D.Đ. (38) davao pare na kamatu, policija podnijela prijavu - Volim Podgoricu

Podgoričanin D.Đ. (38) davao pare na kamatu, policija podnijela prijavu

Iz Uprave policije su naveli da su službenici Sektora kriminalističke policije juče, u okviru obavještajnog projekta „Loan“ koji je usmjeren na otkrivanje i suzbijanje zelenaštva, realizovali trinaestu i četrnaestu akciju pod nazivom „Omča“ i „Zvrk“.

„Naime, Grupa za suzbijanje krivičnih djela privrednog kriminaliteta Centar – Podgorica, nakon sprovedenih aktivnosti pod kodnim nazivom „Omča“, podnijela je Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici krivičnu prijavu protiv D.Đ. (38) iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo. On je, kako se sumnja, oštećenim licima, braći M.K. i M.K, u prethodnom periodu pozajmio novac na tzv. kamatu od 15 odsto, a zelenaški dug koji je ovom prilikom isplaćen osumnjičenom licu iznosi preko 15.000 eura“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su dodali da je Grupa za suzbijanje krivičnih djela privrednog kriminaliteta Sjever – Berane, nakon sprovedenih aktivnosti pod kodnim nazivom „Zvrk“, Osnovnom državnom tužiocu u Beranama podnijela krivičnu prijavu protiv P.Z. (28) iz tog grada, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.

„Ovo krivično djelo počinjeno je, kako se sumnja, na način što je P.Z. u junu 2015. godine oštećenom M.R. pozajmio novac na tzv. kamatu, iskorišćavajući njegovo teško imovno stanje i ugovarajući pritom nesrazmjernu kamatnu stopu, po osnovu koje je primio novčani iznos od 5.400 eura, što ujedno predstavlja i protivpravnu imovinsku korist koju je osumnjičeni stekao i to u iznosu većem od preko deset puta od iznosa pozajmljenog novca“, kazali su oni.

Ovo su prve dvije akcije realizovane ove godine u okviru obavještajnog projekta „Loan“, a tokom prošle godine realizovano je 12 akcija u okviru ovog projekta usmjerenih na suzbijanje zelenaštva. U ovih 14 akcija ukupno je procesuirano 17 lica, dok iznos novca koji je, kako se sumnja, plasiran vršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 1.100.000 eura (milion i sto hiljada eura).

Policijske aktivnosti u okviru obavještajnog projekta „Loan“ se nastavljaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com